ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

 

Νίκος Μπελογιάννης. Ο κομουνιστής. Όχι μόνον. Ήταν και οργανωμένος στο κόμμα, στο ΚΚΕ. Κομουνιστής, όμως και κομματικός. Απίθανο να μη βρωμάει η δράση και του πιο καθαρού κομουνιστή, αν αυτός ήταν... αφοσιωμένος στο κόμμα. Όλο και κάπου θα τον βρείς σκάρτο.

Στη συλλογική συνείδηση ο Μπελογιάννης, που εκτελέστηκε πριν 65 χρόνια, είναι το ιδεώδες του ιδεολόγου κομουνιστή. Παρ ό,τι και κομματικός. «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλο», όπως τον σκιτσάρισε ο τεράστιος Πικάσο.

Στο σπίτι του Μπελογιάννη, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στην Αμαλιάδα, θα στηθεί το «Μουσείο Μπελογιάννη» και τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί την Κυριακή 27 Μαρτίου. Θα παραστεί και ο Τσίπρας. Ντροπή για τον Τσίπρα. Τι δουλειά έχει ο Τσίπρας στο «Μουσείο Μπελογιάννη», την βγαίνουν από αριστερά και στα ίσα από το ΚΚΕ. Ντροπή του ΚΚΕ.

Η γνωστή ιστορία. Ο Μπελογιάννης είναι δικός μας, λένε από το ΚΚΕ. Κι εγώ αριστερός είμαι, σου λέει ο Τσίπρας, που δεν θα χάσει την ευκαιρία. Εδώ πήγε στην κηδεία του Κάστρο για να... αποδείξει ότι παραμένει αριστερός. Ότι προέρχεται από την κομουνιστική αριστερά.

Ο Μπελογιάννης, λέω εγώ, δεν ανήκει στο ΚΚΕ. Το ΚΚΕ λαμογιάρει με τη μνήμη Μπελογιάννη. Το ΚΚΕ προσπαθεί να καπηλευθεί τον Μπελογιάννη. «Ο Μπελογιάννης ανήκει στο ΚΚΕ, στην Ιστορία του κόμματος» λένε από τον Περισσό. Εγώ λέω το άλλο. Το ΚΚΕ δεν νομιμοποιείται ηθικά και ιστορικά, με την πούστικη συμπεριφορά του σε έντιμους αγωνιστές της αριστεράς, να... ανήκει στον Μπελογιάννη.

Ο Τσίπρας; Έτσι όπως κατάντησε κατουράει το κομουνιστικό του παρελθόν αν θέλει να... τιμήσει κι’ αυτός τον Μπελογιάννη.

Διαβάστε ακόμα:

ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝΕ