ΤΟ ΦΟΡΑΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΚΑΙ... ΔΕΝ ΤΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ

 

Ανατριχιάζω. Όταν σκέπτομαι πώς ένας άνθρωπος, μονάχα ένας, αποφασίζει στην Ελλάδα. Η ανατριχίλα! Κι αυτός ο ένας, μάλιστα, είναι ο Τσίπρας. Βοήθεια, ρε!

Δεν σ’ ακούει κανείς. Όσο κι αν φωνάζεις. Και ποιός έχει αυτιά για να ακούσει.

Θα κλείσει η αξιολόγηση; Ο Τσίπρας θα αποφασίσει. Θα πάει το έργο στο τέταρτο μνημόνιο; Ο Τσίπρας θα αποφασίσει. Κανένας άλλος.

Αυτή την δημοκρατία έχει το πολιτικό σύστημα του μπουρδέλου. Δεν υπάρχει κυβέρνηση. Δεν υπάρχει κόμμα σύριζα. Ούτε ο κόσμος και η αντιπολίτευση αποφασίζουν για τόσο σοβαρά, κρίσιμα ζητήματα. Μόνον ένας λέει Ναι, λέει Όχι, λέει Θα δούμε, λέει Θα το παλέψω.

Ένας. Κανένας άλλος. Ούτε τα βουλευτάκια του Σύριζα, ούτε τα υπουργάκια του. Δεν έχουν φωνή. Δεν έχουν άποψη. Ο,τι πει το αφεντικό.

Όταν η Ελλάδα είχε βασιλήα, μέχρι και τον Δεκέμβριο του 1967, το κωλόπαιδο που το έπαιζε ο υπεράνω όλων, ο ανώτατος άρχων, στα δύσκολα συγκαλούσε το λεγόμενο «Συμβούλιο Στέμματος». Όποτε παρουσιαζόταν εθνικό ζήτημα φώναζε στα ανάκτορα τους πρώην πρωθυπουργούς και τους αρχηγούς των κομμάτων, για να πάρουν όλοι μαζί την απόφαση.

Μετά τη μεταπολίτευση, τις εξουσίες του βασιληά πήρε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Νόμιμα. Σύμφωνα με το Σύνταγμα. Όταν έγινε πρωθυπουργός ο Ανδρέας, αποφάσισε να τα πάρει όλα επάνω του αυτός. Όχι ο πρόεδρος της δημοκρατίας.

Έτσι, που λες. Όλοι σήμερα... περιμένουν. Τι θα αποφασίσει το ανέκδοτο που λέγεται Τσίπρας. Που φοράει κι αυτός στέμμα στο κεφάλι, αλλά δεν του φαίνεται. Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στην πιάτσα, στα κόμματα, στα μήντια, όχι δικές μου πληροφορίες, ο Αλέξης μας δεν έχει καταλήξει ακόμα. Δεν ξέρει τι να κάνει ακόμα τι να αποφασίσει για να δεσμεύσει τις ζωές των παιδιών των παιδιών μας.


Διαβάστε ακόμα:

ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝΕ