ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΚΙΜΟΥΛΗΣ

 

Παραιτήθηκε από πρόεδρος διορισμένος του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης. Γιατί, όμως; Άσε τι λένε και πώς το παρουσιάζουν οι αντιπολιτευόμενοι του Σύριζα. Οι κυβερνητικοί αιφνιδιάστηκαν κι ακόμα δεν έχουν συνέλθει. Επειδή ουσιαστικά θίγει το σύστημα Σύριζα η παραίτηση-σοκ του ηθοποιού.

Γιατί, λοιπόν, παραιτήθηκε ο Κιμούλης. Άσε, επίσης, τι λέει ο ίδιος. Που μιλάει για «κομματικές διαδικασίες» και ότι δεν θα ήθελε να ταυτιστεί το όνομά του με υπόνοιες αδιαφάνειας. Ο καλλιτέχνης τα έχει με τον μάνατζερ του έργου, τον σύντροφο Νίκο Μανωλόπουλο. Το πραγματικό και μοναδικό αφεντικό στο νέο πρότζεκτ. Όλοι οι άλλοι στη διοίκηση, και ο πρόεδρος του «Κέντρου Πολιτισμού» του ιδρύματος Νιάρχου, είναι γλάστρες.

Ποιός είναι ο Νίκος Μανωλόπουλος. Όπως όλοι σχεδόν οι όχι εκ μεταγραφής συριζαίοι. Από τα φοιτητικά χρόνια οργανωμένος σε κομουνιστική νεολαια, μετά στο ΚΚ Εσωτερικού και σπουδές οικονομικών στο Λονδίνο. Και δέκα χρόνια, αφού παράτησε την εμπορική τράπεζα, δίπλα στον μακαρίτη Χρήστο Λαμπράκη, στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο Κιμούλης επειδή τον διόρισαν πρόεδρο και επειδή είναι μέγεθος στο ελληνικό θέατρο, θεώρησε ότι μπορεί να έχει και εξουσία στο Ίδρυμα Νιάρχου. Ότι, δηλαδή, θα ασκεί διοίκηση. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Η τέχνη, τέχνη, όμως και η βιομηχανία της τέχνης απαιτεί τεχνοκρατισμό και επιχειρηματικότητα.

Πέρα απ’ αυτό. Και η παραίτηση του Κιμούλη δείχνει τον τυχοδιωκτισμό και την ανευθυνότητα του Σύριζα. Όπου βάζουν το χέρι τους, τα κάνουν μαντάρα και προκαλούν πρόβλημα. Ακόμα και σε δικούς τους ανθρώπους, όπως ένας απ’ αυτούς είναι ο Κιμούλης.


Διαβάστε ακόμα:

ΤΡΕΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ Η ΠΡΩΗΝ ΣΕΡΒΙΤΟΡΑ