ΤΙ ΘΑ ΑΡΠΑΞΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΤΙ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ

 

Ποιά ανάκαμψη; Δεν είμαστε γραφικοί να περιμένουμε να μπει στη μηχανή, να αρχίσει να δουλεύει το έργο για να πάρει μπρος η οικονομία από τον... Τσίπρα. Αυτά που λέγονται ανάκαμψη, ανάπτυξη, ύφεση, επενδύσεις για τον Εξαρχιώτη είναι κινέζικα. Ακαταλαβίστικα. Δεν τα ξέρει, ούτε και θέλει να τα μάθει.

Ο Τσίπρας είναι παραδοσιακός πολιτικός. Ποντάρει μόνον στα μείον των αντιπάλων του. Όχι στα δικά του συν. Δεν είναι κορόιδο να θαρρεί ότι ήρθε η σειρά του να κερδίσει εκλογές διότι είναι άξιος και... δοκιμασμένος. Έγινε πρωθυπουργός απλά διότι το είχαν παραξεφτυλίσει οι προηγούμενοι.

Και ποιά αξιολόγηση; Ο Τσίπρας θέλει να τα πάρει, να πάρει κι’ άλλα δανεικά, για να τα μοιράσει. Όχι να τα ρίξει στην αγορά. Ποιά αγορά και ποιά ελεύθερη οικονομία. Δεν κολλάνε αυτά με την... αριστερή πολιτική του σκέψη. Τέτοια γράμματα δεν τα έμαθε.

Είπαμε. Ο Αλέξης μας είναι και γαμώ τον λαϊκιστή. Όχι λαϊκός. Λαϊκιστής του κερατά. Λαϊκός είναι αυτός που πασχίζει για τον λαό, όχι επιλεκτικά να ικανοποιήσει κάποιους για να στηρίξει την κομματική του δύναμη.

Βάζει φόρους ο Τσίπρας για να κάνει το δικό του λαϊκίστικό παιχνίδι. Να δίνει επιδόματα, βοηθήματα, όπως κάνει με τα συσίτια ο αρχιεπίσκοπος, ο μητροπολίτης. Για να επιβιώσει πολιτικά ο αριστερός Τσίπρας γίνεται της συμφοράς ''φιλάνθρωπος''.

 

Διαβάστε ακόμα:

ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ... ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ