Η ΚΟΥΦΑΛΑ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ, ΑΥΤΟΣ Ο ΣΑΚΑΤΗΣ

 

Δεν προχώρησε η δουλειά για να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές. Γιατί; Δεν αποδίδει η διαπραγμάτευση. Γιατί; Φταίει η κουφάλα ο Σόιμπλε! Και μόνο που αναφέρουν δημοσίως και επισήμως τούτη τη δικαιολογία οι συριζαίοι, δηλώνουν αποθεωτικά την ανυπαρξία τους. Τη μηδενικότητά τους.

Αλήθεια, γι’ αυτό το λόγο ήθελαν να γίνουν κυβέρνηση οι σύντροφοι; Για να ρίχνουν ευθύνες στον… υπουργό οικονομικών της Γερμανίας; Και όχι να καταφέρουν αυτό που δεν μπόρεσαν τα πουλημένα τομάρια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Ο Σόιμπλε, αυτός ο χτικιάρης, ο σακάτης φταίει. Εσύ τι κάνεις, κύριε Τσίπρα; Εσύ τι κάνεις, κύριε Τσακαλώτε;

Τη δεκαετία του ’50 και του ’60, τότε που δεν υπήρχε ακόμα τηλεόραση στην Ελλάδα, έχανε η εθνική ομάδα με πολλά γκολ. Και έλεγαν ότι το ματς έγινε… υπό βροχήν. Δηλαδή; Μόνον οι Έλληνες διεθνείς βρεχόντουσαν. Το γήπεδο είχε λάσπη, και αυτό… δυσκόλευε μόνο εμάς. Μας έσφαξε ο διαιτητής. Είχαμε ατυχία. Θα μπορούσαμε να χάσουμε με 7-1, όχι 7-0. Κάτι τέτοια συριζαίικα λέγανε και γράφανε πριν 50 και 60 χρόνια.

Έτσι και σήμερα με την πρώτη φορά αριστερά. Δεν αξιολογείται η κυβέρνηση, αλλά πέφτει η κατάρα και… κριτική στον παλιάνθρωπο τον Σόιμπλε, που ζητάει κι άλλες περικοπές συντάξεων. Το παιχνίδι κρίνεται στο τι απαιτεί ο Γερμανός καθήκης, όχι πόσο μετράνε στην διαπραγμάτευση οι Έλληνες αγωνιστές της αριστεράς και της προόδου, της πρώτης φοράς μνημόνιο και αυτοί.

Το παραμύθι ότι φταίει ο Σόιμπλε. Όχι και σε μας. Το ματς είναι στημένο. Καραμπινάτο σικέ. Μαϊμού δικαιολογίες όλα όσα επικαλείται ο Σύριζα.


Διαβάστε ακόμα:

ΤΑ ΤΡΟΛ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΟΛΕΙ