ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΦΟΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ EUROVISION

 

Demy. Η τραγουδίστρια που σε λίγες ώρες θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision 2017, στο Κίεβο. Τι σχέση έχει ένα όμορφο και ποιοτικό κορίτσι μ’ αυτή τη σαχλαμάρα που λέγεται ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού. Μήπως έχει σχέση η πρώτη φορά αριστερά στην Ελλάδα με την κρατική τηλεόραση, η οποία συνεχίζει να κυκλοφορεί πάντα δεξιά. Και να υπηρετεί με πολιτική συνέπεια την παράδοση κουλτούρας που χαρακτηρίζει τη μαλακία της Eurovision.

Ελπίζουμε, όμως. Στον Τσίπρα ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρει να παρέμβει πολιτικά στην Ευρώπη, όπως έκανε ήδη στην Ελλάδα. Και η Eurovision θα πάψει να μοιάζει, να μην υπερέχει διόλου από τα realities των καναλιών. Να το παραδεχθούμε. Η πρώτη φορά αριστερά έχει ήδη επηρεάσει, έχει ανεβάσει το επίπεδο στα Star Academy, Χ-Factor, Voice και σία.

Κοκκινιωτάκι, από οικογένεια αριστερή, όχι κοπής «πρώτη φοράς», η Νικαιώτισσα 27χρονη Demy έχει επαφή εικοσαετή με την μουσική. Απέτυχε η Ελλάδα της πρώτης φοράς αριστερά στην Eurovision το 2015 στη Βιέννη και το 2016 στη Στοκχόλμη. Δεν πέρασαν στα τελικά η Κύπρια Μαρία-Έλενα Κυριακού και το συγκρότημα Argo. Η Demy κατεβαίνει στην πίστα με το κρυφοαριστερό και αντιμνημονιακό τραγουδάκι This is love.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ