ΘΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ… ΓΡΑΒΑΤΑ!

 

Πλάκα κάνουμε; Εμείς όχι, ο πρωθυπουργός κάνει την άνοστη πλακίτσα του, και γιατί όχι. Τι ανάγκη έχει το παλληκάρι. Τακτοποιημένη οικονομικά έχει την οικογένειά του και προσωπικά αισθάνεται υπέροχα διότι είναι συνεπής τόσο στις κομματικές εξαγγελίες του, όσο και ιδεολογικές του αριστερές θέσεις.

«Με αυτά που ακούγονται ίσως αναγκαστώ και να βάλω γραβάτα» είπε ο κύριος Τσίπρας στη Βουλή, σε κουβέντα με δημοσιογράφους εν όψει του eurogroup της προσεχούς Δευτέρας, προεξοφλώντας ότι ετοιμάζεται μια φόρμουλα που θα οδηγήσει στην οριστική λύση του προβλήματος του ελληνικού χρέους.

Ποιος ασχολείται. Αν ο Τσίπρας φορέσει γραβάτα και σταματήσει να είναι… ίδιος με τους προηγούμενους. Τι θέλει να μας πει; Μας περνάει για αμερικανάκια, για ινδιανάκια που δέχονται και στέλνουν μηνύματα με τους καπνούς της φωτιάς. Αυτός όταν την κρεμάσει στο λαιμό, θα μας στείλει το μήνυμα ''χρέος τέλος''.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το μέγαρο Μαξίμου πανηγυρίζει για κάποια απόφαση σχετικά με το χρέος. Γραβάτα, μάλιστα, υποσχέθηκε να βάλει ο Α. Τσίπρας, σε περίπτωση διευθέτησης του όντως σπουδαίου αυτού προβλήματος, και πριν οκτώ μήνες. Έτσι την έχει δει ο μπέμπης, ότι ενθουσιάζεται το ακροατήριό του με τα αστειάκια με τη γραβάτα.

Η τελευταία, λοιπόν, δήλωση του επί του θέματος είχε γίνει στις 11 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ, όπου άφησε μία χαραμάδα υπαναχώρησης από τις αλλεπάλληλες δεσμεύσεις του . «Δεν παντρεύτηκα κιόλας για να τη βάλω στο γάμο μου. Τη γραβάτα θα τη φορέσω όταν θα έχουμε ένα σημαντικό γεγονός, όπως το θέμα του χρέους ή την επίλυση του Κυπριακού».

Το θέμα είχε αναχθεί σε γραφικότητα παγκόσμιας εμβέλειας και αρκετοί ξένοι ηγέτες του έχουν κάνει δώρο γραβάτα. Μαζί, λοιπόν, με την ...επινίκια δήλωση θα έπρεπε να υπάρχει η εξής αναφορά: «...και επειδή ο πρωθυπουργός τηρεί πάντα τις υποσχέσεις του, από αύριο θα κυκλοφορεί με γραβάτα...». Θα είναι η πρώτη φορά που θα φαινόταν συνεπής.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΠΙΠΙΛΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΑ ΛΥΓΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ