ΠΟΣΟ ΟΦΕΛΕΙ Η... ΚΑΤΑΔΙΚΗ;

 

Και η κουτσή Μαρία βγήκε στο μπαλκόνι να πει την ατάκα της για τα θύματα του νέου τρομοκρατικού κτυπήματος, αυτή τη φορά στο Λονδίνο. Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Αστεράτοι επώνυμοι, ολίγον επώνυμοι, αλλά και άτομα που δεν τους ξέρουν ούτε στη γειτονιά τους σκάνε μύτη στα σόσιαλ μήντια και... καταδικάζουν.

Δεν καταλαβαίνω ενέργειες που δεν αποδίδουν. Που δεν φέρνουν αποτέλεσμα. Που, στην τελική, η φιλολογικού τύπου καταδίκη της ισλαμικής τρομοκρατίας λειτουργεί μόνον για να πουλήσουν μούρη οι καταδικάζοντες.

Η Ευρώπη έχει μάθει πλέον να ζει στην καθημερινότητα της την απειλή των ταλιμπανοτζιχαντιστών καμικάζε. Δεν είναι τυχαίο το πλήθος των τραυματιών στο Τορίνο, που παρακολουθούσαν τον τελικό του τσάμπιονς ληγκ. Πανικοβλήθηκε ο κόσμος από το φόβο τρομοκρατικής επίθεσης, που προκάλεσε ένας θόρυβος.

Επιτέλους! Μοιάζει θεατρική η καταδίκη της τρομοκρατίας από άτομα που διαχειρίζονται κρατική εξουσία. Επί της ουσίας, τα καταδικαστικά λόγια δείχνουν απλά την αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν το κακό.

Διαβάστε ακόμα :

ΗΤΑΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ