ΚΛΑΣΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΕΟΠΑΠΑΤΖΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Όταν κάποιος είναι ανίκανος και συνεχίζει να παραμένει στη θέση του, τότε είναι απατεώνας. Καραμπινάτος. Παίζει, βέβαια, και η πιθανότητα το παιδί να είναι αφελές. Να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα. Τι από τα δύο είναι ο Τσίπρας;

Πριν γίνει πρωθυπουργός ο Ανδρέας Παπανδρέου μας είχε ζαλίσει του έρωτα ότι το κίνημα επεξεργάστηκε ''Πρόγραμμα 100 ημερών'' που θα εφαρμοζόταν αμέσως μετά τις εκλογές. Δεν υπήρχε κανένα πρόγραμμα.

Μας τα είχε πρήξει ο Ανδρέας «Να ανοίξει ο φάκελλος της Κύπρου!». Άλλο παραμύθι. Δεν υπήρχε κανένας φάκελλος Κύπρου στον κρατικό μηχανισμό του καφενείου Ελλάς, που παρέμενε... κλειστός.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο υιός του Ανδρέα, τέσσερις (4) φορές ήταν κάθετος προς τον λαό όποτε(!) έπαιρνε νέα «μέτρα» για σώβρακο: «Είναι τα τελευταία μέτρα, υπομονή...». Λες και αποφάσιζε ο εκλεγμένος πρωθυπουργός κι όχι η τρόικα.

«Εδώ παπάς, εκεί παπάς, που είναι ο παπάς;...» σε παίζει ο παπατζής του πεζοδρομίου και για να του πάρεις χρήματα χρειάζεται να είσαι περισσότερο απατεώνας. Ο παπατζής, όμως, βγάζει μεροκάματο από τους αφελείς.

Έμεινε στην Ιστορία ως «παπατζής» ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο πατήρ του Ανδρέα. Πρώτος αυτός στο ρεπερτόριο του έβαλε το αβανταδόρικο σύνθημα «Αλλαγή». Και είχε ξεκινήσει «ανένδοτο αγώνα» με βασιλικούς, με ακροδεξιούς, με στελέχη που στη συνέχεια υπηρέτησαν τη δικτατορία, για να ανατρέψει ως... προοδευτική τη συντηρητική παράταξη.

Έχουμε στρατηγική απέναντι στους δανειστές, έλεγε ο Τσίπρας και αρνήθηκε την πρόταση συμφωνίας τους, την οποία στη συνέχεια αποδέχθηκε και θριαμβολόγησε για την... επιτυχία του. Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να παρουσιάσει άσπρο το μαύρο. Αυτό που ο ίδιος έβλεπε για μαύρο.

Τελικά το Eurogroup κι όχι ο Τσίπρας ολοκλήρωσε την αξιολόγηση που δεν προβλέπει ούτε χαλάρωση, ούτε ρύθμιση του χρέους. Και κάθεται ακόμα στο Μαξίμου μέχρι να ολοκληρώσει κι αυτός το έργο του. Της πρώτης φοράς αριστεράς.


Διαβάστε ακόμα:

«ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ» ΛΕΣΒΙΑ Η ΝΕΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ!