ΚΙ ΟΜΩΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

 

Μιλάμε σοβαρά. Εξ αρχής το σημειώνω διότι εύκολα και επιπόλαια να πει κάποιος ότι κάνω χιούμορ. Μπλακ.

Υπάρχει το άλμα εις ύψος. Υπάρχει και το άλμα εις βάθος. Δεν κατάλαβα. Επειδή το ένα περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των ολυμπιακών αγώνων είναι άθλημα και το άλλο όχι; Δεν πάει έτσι.

Πως το ξέρουν ότι δεν θα αναγνωρισθεί στο μέλλον ως ολυμπιακό άθλημα το άλμα εις βάθος, όπως συνέβη με αρκετά άλλα “αθλήματα” κι όχι, π.χ. το τένις, το πιγκ-πογκ, το σκουώς.

Πηδάει ο ένας ύψος, πηδάει ο άλλος βάθος. Εδώ είμαστε. Ποιος άλλος πολιτικός στην Ελλάδα σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στο σάλτο σε βάθος, χωρίς να σπάει πόδια, χέρια, πλευρά. Ούτε μια φορά να καταλήξει σε νοσοκομείο. Και οι μαλάκες λένε αποτυχημένο πρωθυπουργό τον Αλέξη, τον ρέκορντμαν.

Ο καθένας στο άθλημά του. Στην ειδικότητά του. Στο ρόλο του. Στην αποστολή του. Ο Τσίπρας, λοιπόν, αυτή την εθνική ευθύνη ανέλαβε, να μειώσει τις συντάξεις κι άλλο, περισσότερο απ’ όσο οι προηγούμενοι. Να χρεώσει επίσης περισσότερο το δημόσιο. Και τα κατάφερε. Και τα καταφέρνει.

Γι’ αυτό πολύ σωστά ο πρωθυπουργός λέει “Πάμε καλά” και το λέει σεμνά. Κανονικά έπρεπε να πει “Πάμε πολύ καλά”. Πράγματι, φέρνει με επιτυχία σε πέρας τους στόχους του.


Διαβάστε ακόμα:

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΣΙΠΡΑ