ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΣΙΠΡΑ

 

Ρεπορτάζ μνήμης από τον απεσταλμένο μας στον κόσμο της λογικής και της πραγματικότητας, με κείμενο δημοσιογραφικό, σχεδόν τηλεγραφικό.

ΑΠΟΤΥΧΙΑ στη διαπραγμάτευση ανάμεσα στην κυβέρνηση την αυτοαποκαλούμενη “Πρώτη Φορά Αριστερά” (Π.Φ.Α., όπως λέμε ΦΠΑ) και τους δανειστές, που βάζουν βέβαια όρους για να δώσουν ένα νέο πακέτο διάσωσης.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ της Ε.Ε. του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας γίνεται στις 25 Ιουνίου το 2015. Η ΠΦΑ κυβέρνηση Τσίπρα αρνείται να πάρει τα “μέτρα” που ζητάνε οι δανειστές και μετά από τρεις ημέρες αποφασίζεται δημοψήφισμα.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ του δημοψηφίσματος που γίνεται στις 5 Ιουλίου, σα σήμερα, είναι αν ο λαός δέχεται ή όχι το “Σχέδιο συμφωνίας” των ξένων. Με προσέλευση 62,50% ψήφισαν 6.161.140 Έλληνες και υπερίσχυσε το “ΟΧΙ” (3.558.450 ψηφοδέλτια) με 61,31% του “ΝΑΙ” (2.245.537).

Ήταν μια μεγάλη νίκη του Αλέξη Τσίπρα το δημοψήφισμα του 2015. Μια ακόμα μεγάλη νίκη. Ποδοσφαιρική. Όχι πολιτική, όχι λαϊκή. Ο κόσμος δεν κέρδισε κάτι, όπως δεν έγινε καλύτερη η ζωή του και με την προηγούμενη νίκη του Τσίπρα, στις εθνικές εκλογές, τον Ιανουάριο του 2015.

Ο Τσίπρας, όμως, και μετά τη διάσπαση του Σύριζα, κέρδισε πάλι στις βουλευτικές εκλογές, το Σεπτέμβριο του 2015. Αφού, προηγουμένως η κυβέρνηση ΠΦΑ έγραψε στους όρχεις της το “ΟΧΙ”. Μετά το δημοψήφισμα, μετά το “ΟΧΙ” στην πρόταση των δανειστών, ο Τσίπρας συμφώνησε στους όρους του 3ου μνημονίου.

Σα χθες 4 Ιουλίου, το 2004, η Ελλάδα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ποδόσφαιρο. Ήταν μια ποδοσφαιρική νίκη. Δηλαδή; Όχι μόνον δεν έκανε ένα βηματάκι προόδου το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά πισωγύρισε θριαμβευτικά. Η εθνική ομάδα έχασε ακόμα και από τα Νησιά Φερόε, στο Καραϊσκάκη, ενώ στο πρωτάθλημα και επί κυβέρνησης ΠΦΑ καλά κρατεί η δυσφήμηση και η χυδαιότητα στα γήπεδα.


Διαβάστε ακόμα:

ΛΕ ΠΑ: Ο ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ