ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ… ΕΝΑΣ!

 

Ο Σοφοκλής Βενιζέλος, ένας χαμηλών τόνων πολιτικός, γάμα εθνικής σε μέγεθος, έγινε τρεις φορές πρωθυπουργός της Ελλάδος. Γιατί; Για τον ίδιον λόγο που έγινε πρωθυπουργός ακόμα και ο Γιώργος Παπανδρέου. Γιος του Ελευθέριου Βενιζέλου αυτός ο ανύπαρκτος Σοφοκλής έκανε καριέρα για δεκαετίες στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας.

Σόι πάει το βασίλειο. Επειδή λέγεται Καραμανλής, πριν τον Γιωργάκη, πρωθυπουργός έγινε και ο Κωστάκης. Και αντί να βρίσκεται φυλακή διότι συνέβαλε στη φτωχοποίηση της Ελλάδος, διότι αντί να βελτιώσει την εθνική οικονομία, φόρτωσε κι άλλο με δάνεια το δημόσιο, ο ανηψιός του ''εθνάρχη'' κυκλοφορεί ελεύθερος και ωραίος. Ως παίκτης με.. μέλλον.

Γιατί, ο Μητσοτάκης αν δεν λεγόταν έτσι, θα ήταν σήμερα αρχηγός της ΝΔ; Και υποψήφιος πρωθυπουργός. Σε καμιά περίπτωση. Για τον Κυριάκο αντίπαλος δεν είναι μόνον ο Τσίπρας, που λειτουργεί καθεστωτικά, που εκμεταλλεύεται όσο δεν παίρνει την κυβερνητική εξουσία. Αντίπαλος είναι και ο… διπλός Κώστας Καραμανλής.

Ο 61χρονος Κώστας του Αλέκου, ο πρώην πρωθυπουργός 2004 -09. Και ο 43χρονος Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, επίσης βουλευτής σήμερα της ΝΔ, που παίζει μπάλα με στόχο να γίνει κι αυτός αφεντικό στο κόμμα. Με τι προσόντα; Λόγω ονόματος!

Γιος του μικρότερου αδελφού του “εθνάρχη” Κωνσταντίνου Καραμανλή, σπουδαγμένος στο εξωτερικό, κι αυτός δεν λέγεται απλά Καραμανλής αλλά και Κώστας. Όπως ο ξάδελφος του. Ο του Αλέκου έκανε τον κύκλο του, σειρά έχει ο γιος του Αχιλλέα. Γι αυτό λέει το παραμύθι του, πως ό,τι έμαθα στην πολιτική το διδάχτηκα από τον θείο του, όχι τον... μπαμπά του.

Με την ευκαιρία. Ο μακαρίτης εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι 24 χρόνια(!) μεγαλύτερος από τον Αχιλλέα. Γι’ αυτό κυκλοφορούσε η βρώμα ότι ο Αχιλλέας, υπουργός από το 1974, στην πραγματικότητα ήταν γιος κι όχι ο μικρότερος αδελφός του κανονικού Καραμανλή.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΥΡΩ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΝΤΑΛΙΚΕΣ!