ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η ΧΟΛΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ

 

Όποτε θα χαλαρώσει για τα καλά ο πάντα χαλαρωμένος Yanis Varoufakis ρίχνει στους αέρα μια πιστολιά ανάμεσα στα φρύδια του Αλέξη Τσίπρα. Γιατί;

Αν θέλουμε να πιάσουμε από τα κέρατα την ουσία του πράγματος δεν έχει καμία σημασία τι λέει ο καθηγητής Βαρουφάκης. Αν, δηλαδή, έχει δίκαιο ή μπουρδεύει. Αν έχει άδικο, προσθέτει φαντασία και σκηνοθετεί ευθείες επιθέσεις στην πρωθυπουργάρα μας.

Άλλη είναι η σημασία. Το πόσο καφενείο είναι ο σύριζας. Αυτή είναι η ουσία του πράγματος. Ένα κόμμα εν δυνάμει κυβερνητικό από το 2012 κέρδισε όπως αναμενόταν τις εκλογές του 2015 και αποδείχθηκε η Μικτή Ψησταριών.

Ο κάθε συριζαίος έλεγε στο όνομα της αριστεράς τη μια παπαριά μετά την άλλη. Άσε ότι σύντομα διασπάστηκαν και παρέμειναν μόνον οι βολεψάκηδες. Αποκορύφωμα της απόδειξης ότι ο σύριζα λειτουργούσε ερασιτεχνικά, χομπύστικα, ανεύθυνα ακόμα και σε επίπεδο ηγετικό, η μεταγραφή Βαρουφάκη.

Φρίκη. Ποια ιδεολογία και ποια οργάνωση. Υπουργός οικονομικών της πρώτης φοράς αριστερά κάποιος που όταν έγινε πρώην διασύρει διεθνώς τον Τσίπρα. Ο τυχοδιωκτικισμός. Του Τσίπρα. Αυτό καίει. Αδιάφορο αν είναι τυχοδιώκτης ο άλλος, ο Yanis.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΠΙΠΙΛΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΛΗ