ΙΔΙΟΙ ΠΑΡΑΜΥΘΗΔΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ

 


Σα σήμερα 3 Σεπτεμβρίου, το 1974, έκανε εγκαίνια το κατάστημα ΠΑΣΟΚ, μία πολύ προχωρημένη συμμορία αρπαγής της εξουσίας. Ιδρύθηκε το ΠΑνελλήνιο ΣΟσιαλιστικό Κίνημα με αρχηγό έναν απίθανο showman από το μπαλκόνι, τον Ανδρέα Παπανδρέου. Λοιπόν. Θα πλακώσω τις ερωτήσεις και, παρακαλώ, να κάνει στην άκρη όποιος δεν έχει απαντήσεις με ουσία και περιεχόμενο.

Λοιπόν. Γιατί να στηθεί ένα νέο κόμμα, όταν υπήρχαν άλλα; Και γιατί να σκάσει μύτη ένα κόμμα, το ΠΑΣΟΚ , ο Σύριζας, όταν κατουράει τις ίδιες τις πολιτικές του αρχές και δεσμεύσεις, που υποτίθεται το ξεχωρίζουν από το αντίπαλο κόμμα. Και γιατί εξαφανίστηκε το ΠΑΣΟΚ; Γιατί κωλομπαρίστικα κρύβεται σήμερα πίσω από τη ''δημοκρατική συμπαράταξη'';

Είσαι της πλάκας κοινωνία όταν χαιρετίζεις με ψηλά τα χέρια και τα πόδια κάθε νέο κόμμα. Δεν το κάνεις γιατί σε τραβάει το νέο, το ανανεωτικό, το άφθαρτο, αυτές τις παπαριές που λένε. Το κάνεις διότι ψοφάς για δούλεμα. Να σε δουλέψουν. Να ακούσεις νέα παραμύθια, μάλλον ακριβώς τα ίδια παραμύθια από τους ίδιους απατεώνες με άλλο όνομα.

Δεν κούρασε το ΠΑΣΟΚ, δεν πάλιωσε. Απλά το μπαλαμούτι του κράτησε μέχρι που το πήραν χαμπάρι. Κι όταν το ΠΑΣΟΚ σε φέσωσε για τα καλά, όπως έκανε και το άλλο μαγαζί, η ΝΔ, άδειασαν τη γωνιά για να… σώσει την Ελλάδα ο σύριζας. Κι αυτό το στημένο παιχνίδι γίνεται με τη λαϊκή συναίνεση, με εκλογές.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΑ ΜΟΥΣΤΑΚΙΑ ΠΟΛΑΚΗ, ΤΑ ΓΕΝΕΙΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ