Η ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ… ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

Κεντροαριστερά. Το απόλυτο ανέκδοτο. Έκαναν τρομάρα τους και… debate, μάλιστα και Νο 2. Και τι έλεγαν μπροστά στις κάμερες; Τρίχες. Κατσαρές. Στο έργο και σοβαροί δημοσιογράφοι που στα σοβαρά έκαναν την πλάκα τους. «Ποια είναι η γνώμη σας για το θέμα άλφα;».

Έλεγε η Γεννηματά τη σοβαρή μπούρδα της, σχολίαζε ο Θεοδωράκης και ο καθένας άλλος με δική του παπαρδέλα. Λες κι έχει καμία αξία, καμία σημασία το τι λένε. Όταν, νόμος άγραφος και γραμμένος, ο πολιτικός δεν είναι σε θέσει να σέβεται όλα όσα σαλιαρίζει, μάλιστα δημοσίως.

Είμαι υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για παράδειγμα, είπε η κυρία Φώφη. Αυτή αποφασίζει; Όχι. Μπορεί να επηρεάσει με την… θέση της ώστε η Τουρκία να γίνει μέλος της Ε.Ε. Όχι. Το τι θέλει ή όχι ο Ερντογάν είναι δεύτερο, το πρώτο είναι τι λέει η κυρία κομπρέσα.

Ένας άλλος υποψήφιος αρχηγός της κεντροαριστεράς, στο όνομα Ανδρουλάκης, είναι… αντίθετος της Γεννηματά. Αυτός είναι κατά της ένταξης της Τουρκίας.

Ένας άλλος υποψήφιος αρχηγός, τι σημασία ποιος, είπε «Να πάψουμε να ΄μαστε αρχηγικό κόμμα». Το καλαμπούρι. Η αηδία. Ο αρχηγός, δηλαδή, που θα εκλεγεί την Κυριακή, πριν αποφασίζει κάτι, και ό,τι αποφασίζει δεν θα έχει καμία αξία, αφού είναι κόμμα με μονοψήφιο ποσοστό, να κάνει κάθε φορά προηγουμένως εσωκομματικό debate. Και όχι μόνο να προσκαλεί τους άλλους υποψήφιους αρχηγούς, αλλά και τα μέλη του κόμματος. Κι όλοι μαζί να αποφασίζουν τι θα… λένε. Όχι τι θα κάνουν.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΧΙ, ΡΕ, ΚΛΕΦΤΕΣ! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ