ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ

 

Τελικά, για τους 16 νεκρούς από τις βροχές και τις πλημμύρες, φταίνε τα μπάζα. Τα μπαζωμένα ρέματα. Σ’ αυτό συμφωνούν όλα τα ιδεολογικά ρεύματα, όλες οι τάσεις και συνιστώσες του Σύριζα. Κι αυτή είναι η επίσημη θέση της κυβέρνησης, όπως άλλωστε την διατύπωσε και ο πρωθυπουργός. Για το μέγα φονικό η αιτία είναι η άναρχη οικοδόμηση. Και η απουσία αντιπλημμυρικών έργων.

Δεν ντρέπονται; Όταν σου λείπει η τσίπα όχι μόνο δεν ντρέπεσαι, αλλά βγαίνεις και από πάνω. Αυτό είναι το σπορ που μια ζωή κάνει πρωταθλητισμό ο κομματικός αριστερός. Έτσι συντηρείται, έτσι επιβιώνει.

Βεβαίως φταίει η άναρχη οικοδόμηση, που χαρακτηρίζει όλο το μπουρδέλο, όχι μόνο την Αττική. Ο κυβερνητικός σύριζας, όμως, με ποιο ηθικό ανάστημα επικαλείται την εν λόγω δικαιολογία, όταν ποτέ των ποτών δεν εναντιώθηκε στην παράνομη οικοδόμηση; Και, στο κόλπο κι αυτός, συνεχίζει να νομιμοποιεί τα αυθαίρετα.

Πάντα ο κομματικός αριστερός ήταν απέναντι στο κράτος. Απέναντι στο νόμο. Αυτή ήταν και είναι η επανάσταση του. Ο πολιτικός του αγώνας. Και σήμερα ο κομματικός αριστερός είναι μία από τα ίδια, όπως οοοοόλοι οι προηγούμενοι. Δεν αναγνωρίζουν καμία ευθύνη. Μόνο χρέος έχουν να… αντιπολιτεύονται με κατάρες τους άλλους, με τους οποίους δεν είναι ίδιοι, είναι χειρότεροι.

Όπως οι πασόκοι και οι νεοδημοκράτες, έτσι και οι συριζαίοι τα ρίχνουν στους προηγούμενους και… προχωρούν και οδηγούν τη χώρα στα μπάζα. Αυτό είχαμε ανάγκη, τα άλλα μπάζα.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΣΙΠΡΑΣ ΟΥΤΕ ΩΣ… ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ