Ο ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο… ΔΑΣΑΡΧΗΣ

 

Ποιο κάθαρμα θα πάει φυλακή για τα ρέματα που δεν μπαζώθηκαν; Ο κανένας. Στη φυλακή πάνε οι κακοποιοί, αυτοί που δικάζονται και καταδικάζονται. Όχι οι κανένες. Οι ανύπαρκτοι.

Δεν φταίει η περιφεριάρχισσα κυρία Δούρου, άρα δεν απειλείται να την μπαγλαρώσουν. Ούτε άλλος πολιτικός. Ούτε ο… δασάρχης της περιοχής, ότι δήθεν σαμποτάρισε το μπάζωμα.

Φοβερά πράγματα. Η ευθύνη του μέγα κακού να την ρίχνουν στον… δασάρχη. Κι’ όμως το λένε! Δεν υπάρχει πρωθυπουργός. Υπουργός αρμόδιος. Περιφεριάρχης και άλλος… άρχης, κλανάρχης, πορδάρχης, σκατάρχης. Όλοι οι άρχηδες, οι έχοντες αρχή, είναι της πλάκας. Πως, λοιπόν, να έχουν, να αναλάβουν ευθύνες;

Και υπεράνω όλων είναι ο… δασάρχης. Από αυτόν εξαρτιώτανε η δουλειά Tον ίδιον τον δασάρχη, όχι τον γραμματικό του, ούτε τον κλητήρα του δασαρχείου.

Είναι πτώματα. Έχεις να κάνεις με ψοφίμια. Και μόνο που μεταθέτουν την ευθύνη στο τελευταίο γρανάζι, αποδεικνύεται στην πράξη ότι είναι ζωντανά πτώματα. Σκιάχτρα. Όρθια φαντάσματα που ένα ξέρουν και το έχουν σπουδάσει. Να περιφέρονται στα κανάλια. Έτσι κονομάνε το μεροκάματο.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ