ΤΟΥΣ ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ Η ΜΑΝΤΡΑ

 

Αφορά όλους τους μαλάκες Έλληνες αυτό που συνέβη στην Δυτική Αττική. Λέω για τη φυσική καταστροφή, που δεν ήτανε μόνο φυσική, διότι είχε και λαϊκιά συμμετοχή, είχε και τη κυβερνητική συμμετοχή, χθεσινή και σημερινή. Και αφορά όλους τους Έλληνες διότι οι ζημιές που προκάλεσαν οι βροχές και οι αποζημιώσεις στους κατοίκους της περιοχής, Μάντρα και σία. στη σούμα όλα επιβαρύνουν το κράτος. Τους φορολογούμενους, δηλαδή.

Βεβαίως έχει λαϊκιά και πολιτικιά συμμετοχή η καταστροφή. Που σημαίνει ότι φταίνε πρώτα οι πολίτες που ψηφίζουν και μετά οι εκλεγμένοι τους πολιτικοί. Δεν είχαν φροντίσει προληπτικά να αντιμετωπίσουν τη... δύναμη της φύσης, τη θεομηνία, τη μήνι του Θεού που λέγανε οι άλλοι μαλάκες οι αρχαίοι. Πολύ περισσότερο όταν κι άλλες φορές στην ίδια περιοχή έβγαλε θυμό και τσαντίλα ο μεγαλοδύναμος.

Τι έπρεπε να γίνει; Γιατί όχι αγωνιστικές εκδηλώσεις, διαδηλώσεις, καταλήψεις στο ... δασαρχείο που έκρυβε τη μελέτη των αντιπλημμυρικών έργων και σαμποτάριζε τον υπουργό του σύριζα, την επίσης λαϊκιά αγωνίστρια και περιφεριάρχισσα κυρία Δούρου.

Δεν μιλάω για τους νεκρούς. Μόνο όσοι δεν έχουν σεβασμό στο θάνατο, αλλά και σ' αυτούς που έχασαν τη ζωή τους, λέω εγώ, πιάνουν στο στόμα τους πεθαμένους, δείχνουν πόνο για πεθαμένους.

Ένα είναι αυτό που έγινε για όσους βλέπουν. Το Μέγα Ξεβράκωμα. Αυτό έγινε. Η μπόρα του Θεού τους πήρε τα σλιπάκια. Όλων. Κρεμάστηκε μπουγάδα στα σχοινιά η πολιτική τους γύμνια. Όλων,

Διαβάστε ακόμα:

ΚΩΛΟΕΛΛΗΝΕΣ…