ΜΕ ΑΦΕΛΦΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

 

Πριν από τρία χρόνια, λίγες μόλις ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015, που τις κέρδισε για πρώτη φορά ο Σύριζα, ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας άφησε ένα περιστέρι, στην τελετή των Θεοφανείων, στον Πειραιά. Συμβολική κίνηση. Να καταδείξει ο υποψήφιος τότε πρωθυπουργός ότι με την κυβέρνηση Σύριζα η Ελλάδα θα απελευθερωθεί από τα δεινά της. Από το γαμημένο μνημόνιο. Από τη λαίλαπα της κρατικής φορολογίας. Από τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων.

Αυτό το συχαμένο πετούμενο, λέω για το περιστέρι, που ορμάει να φάει και τα παιδιά του, παραπέμπει στην ειρήνη, την αθωότητα, την αγνότητα και ο συμβολισμός του ξεκίνησε από την Παλαιά Διαθήκη και οφείλεται στη λευκότητα του. Συγκεκριμένα από το χοντροφτιαγμένο παραμύθι ότι ο γεροξεκούτης Νώε, αυτός του Κατακλυσμού, άφησε ελεύθερα ένα ζευγάρι πιτσουνάκια, για να διαπιστώσει αν φάνηκε καθόλου ξηρά, κάποιο κομμάτι γης, μετά τη θεϊκή καταστροφή.

Τα περιστέρια, σύμφωνα με το μπαλαμούτι της εβραϊκής θρησκείας, επέστρεψαν στη μαούνα του γέρου, μάλιστα με ένα κλαδάκι ελιάς στα δόντια, άρα ο Γιαχβέ, ο Θεός σφύριξε λήξη στην τιμωρία του ανθρώπινου γένους.

Ο Τσίπρας, που είναι αριστερός, όχι κάποιος απατεώνας ιερωμένος, σήμερα των Φώτων, συμβολικά κι όχι, πραγματικά και νοερά, αφού έκανε μεταγραφή από άθεος και πλέον αποδέχεται τα εκκλησιαστικά κόλπα, πετάει κι αυτός ένα περιστέρι. Από τα πούστικα, όμως, τα κωλομπινεδιάρικα, όχι κάποιο ατίθασο αγριοπερίστερο των απόκρημων βράχων. Είναι ο συμβολισμός της κυβερνητικής δικαίωσης του πρωθυπουργού, διότι από τον Φεβρουάριο του 2015, με την πρώτη φορά αριστερά, αποτελούν παρελθόν τα μνημόνια στην πατρίδα μας και ο κοσμάκης ανακουφίστηκε από τα χαράτσια.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΙΧΜΑΛΩΤΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ