ΛΑΚΗΣ ΤΖΟΡΝΤΑΝΕΛΙ Η ΤΖΩΝ ΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΔ

 

Γράφει ο Βενέδικτος Παρλαβάντζας

Έχουμε αποδεχτεί πως ο Γιάγκος Δράκος ζει και βασιλεύει. Η αγαπημένη του Βίρνα επιβουλεύεται την ισχύ του. Ο γυάλινος πύργος εμφανίζει συνεχώς καινούργια φυντάνια. Άλλωστε, η «λάμψη» της ΝΔ κρατά 44 χρόνια. Κι εμείς όχι μόνο τους παίρνουμε στα σοβαρά, αλλά τους ψηφίζουμε κιόλας για να συνεχίσουν να μας ...διασκεδάζουν. Μόνο που αυτοί εξ αρχής είχαν αποφασίσει να μας γλεντάνε.

Μνήμη της περίλαμπρης νίκης Κυριάκου Μητσοτάκη, σα σήμερα 10 Ιανουαρίου, το 1016, στις εσωκομματικές εκλογές πήρε τα σώβρακα και τα πτυχία της πολιτικής σταδιοδρομίας του Μεϊμαράκη. Πολύ λαϊκός ο Βαγγέλης έλεγαν οι κυριλούμπες της ΝΔ. Τι δουλειά έχουμε εμείς, με τον ρεμπέτη, πως να επικοινωνούμε μαζί του. Σωστό. Να μπερδευτούν οι σαλονάτοι με τον λαό; Μοναδική τους σχέση είναι να τσουρνεύουν την ψήφο του. Κι ο λαός επειδή είναι μαλάκας από κούνια μασάει. Πιστεύει ότι ο γαλαζοκόμματος τον υπολογίζει. Τον έχει σε υπόληψη. Είναι έτοιμος να τον υπηρετήσει. Ρωτήστε τις Φιλιππινέζες που πετάνε στους κάδους της Εκάλης τα κοστούμια που άγγιξε η πλέμπα, σε κάποια περιοδεία στα δυτικά προάστια της Ελλάδας. Ξέρετε, οι κολωνάτοι τζιτζιφιόγκοι λένε πως Μπουρνάζι υπάρχει παντού στην Ελλάδα.

Με την ευκαιρία να σου κάνω μια αποκάλυψη. Πρώην πρωθυπουργός της ΝΔ, ονόματα δεν λέμε υπολήψεις δεν θίγουμε, είχε μαζέψει μια χούφτα επικοινωνιολόγους. Ποιο ήταν το θέμα του; Να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος ξανά; Όοοοοοχιιιι! Είπαμε ότι κάλεσε επικοινωνιολόγους, όχι του απογόνους του Χουντίνι. Η βοήθεια που ήθελε από του ειδικούς, ήταν να αντιστρέψει την αρνητική εικόνα που δημιούργησε σ' όλο το διάστημα που πολιτευόταν. Ναι, κύριε. Αφού ξεκώλιασε κόσμο και κοσμάκη, θέλει να εξασφαλίσει την υστεροφημία του. Να λέει μετά από χρόνια ο μαλάκας ο λαουτζίκος: «Θυμάστε τι γίγαντας πολιτικός ήταν εκείνος ο ...», ωπ..., παραλίγο να το μαρτυρήσω.

Ο γίγας, λοιπόν, των Βου Που έχοντας λυμένα όλα τα προβλήματά του, προτού γεννηθεί, απέκτησε στο ξαφνικό ένα μεγάλο. Όλοι τον θεωρούν κωλοπαιδαρά, σαλτιμπάγκο και άφιλο. Πώς να το λύσει, όταν το μοναδικό που έχει καταφέρει να δαμάσει ήταν την επιθυμία του να φορέσει μια μωβ αντί μια γαλάζια γραβάτα; Μην νομίζεις, βέβαια, ότι δεν έπεσε μίζα στο Πανεπιστήμιο της Νέας Γης για να περάσει τα μαθήματά του και να ψωνίσει τελικά το δίπλωμά του. Δώσε μου τα λεφτά της οικογένειας και θα γίνω κοσμήτορας στο Χάρβαρντ, χωρίς να ανοίξω βιβλίο.

Δεν θα μιλήσω για το Μητσοτακέικο, το οποίο αποτελεί την ανφάν γκατέ της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Ποτέ στην Ιστορία άλλο σόι δεν έχει γεννήσει τόσους δελφίνους. Ούτε καν εκείνοι οι κόμητες από τη Βιέννη στο Μεσαίωνα που έβαλαν το δελφινάκι στην πολιτική ως οικόσημο και οι Γαλλοι το πήραν και το έκαναν σημαία για τη διαδοχή του μονάρχη. Ετσι, μέσες άκρες, προέκυψε η έκφραση δελφίνος, κύριέ μου.

Μετράμε, λοιπόν. Κυριάκος, Ντόρα, Μπακογιάννης τζούνιορ, μπορεί και κάποιος άλλος που δεν έχει εμφανιστεί ακόμα, αλλά απλώς μοιάζει στον Τέρυ Χρυσό. Πάντα μου άρεσε περισσότερο από τον Λάκη Τζορντανέλλι και τον Τζων Τίκη. Δεν ξέρω αν έχεις υπ' όψιν σου την αγία τριάδα της ελληνικής κιτς μουσικής σκηνής στα σέβεντις.

Κανονικά ήταν κουαρτέτο, όμως έχω αφαιρέσει τον Γιώργο Κ. από τότε που τον είδα να πηγαίνει όλο τον ανήφορο γονυπετής, με 40 βαθμούς, για να προσκυνήσει την εικόνα στην Παναγιά της Τήνου. Κι ένα κουτσομπολιό. Ο Γιώργης στα ντουζένια του είχε δαγκώσει κάποιες πλούσιες κυρίες, παποράτες και παντρεμένες, που αγάπησαν το ανυπέρβλητο τσουλούφι του. Είχε πει πως αν γλίτωνε το κουμπούρι θα μέτραγε πόντο πόντο το νησί που όλοι περνάνε στο δρόμο για τη Μύκονο, με 35 βαθμούς υπό σκιάν. Αυτός ήταν ο λόγος που τον ανακάλυψε ο φακός στα ...τέσσερα.

Να μην ξεφύγω άλλο. Ναι, σήμερα τα έβαλα με τη ΝΔ, λόγω της διαδοχής που είναι τόσο έξω και πάνω από τα μέτρα της ταπεινής κοινωνίας μας. Μιλάμε για ιδέα που αιωρείται τόσο ψηλά για να μην την πιάνεις και τόσο χαμηλά για να την βλέπεις. Γιάγκο, Βίρνα, Τίμο, Τατιάνα σας βλέπουμε και σας χαιρόμαστε. Γιγαντώστε και πάλι την «Giant» ΝΔ. Εμείς είμαστε εδώ για να σας ξαναψηφίσουμε.


Διαβάστε ακόμα:

ΑΙΩΝΙΑ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΩΜΕΝΗ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ