Η ΗΡΩΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

 

Πάλιωσε στην εξουσία ο Αλέξης Τσίπρας. Έτσι φαίνεται. Επειδή, ίσως, δεν έχει βαρβάτο αντίπαλο ο πρωθυπουργός μοιάζει πια κατεστημένο, λες και βρίσκεται στου Μαξίμου κάποια χρόνια. Κατεστημένο; Λέξη εχθρική για τον αριστερό. Κατεστημένο; Έννοια εμετική για τον αριστερό. Κι όμως το παιδί έχει συμπεριφορά καθεστωτική και αδίστακτα πηδάει το ένα παλούκι καπάκι μετά το άλλο, αγκάθια που ήταν αδύνατο να διαχειριστεί πολιτικά κόμμα του κατεστημένου, το ΠΑΣΟΚ, Η ΝΔ.

Παλιοσειρά, λοιπόν, δείχνει ο πρόεδρος του Σύριζα, μη σου πω ότι θα μας μείνει αξέχαστος ακόμα κι αν ανατραπεί σύντομα, που δεν προβλέπεται. Αλήθεια, θυμόσαστε τον πρόεδρο του Σύριζα πριν από τρία χρόνια; Είχε ήδη χαμηλώσει τους τόνους της αντιπαλότητας με την κυβέρνηση διότι με τις εκλογές που έγιναν το 2015, σα σήμερα στις 25 Ιανουαρίου θα γινόταν αυτός πρωθυπουργός. Κι αν συνέχιζε να γαυγίζει σε υψηλούς τόνους, τότε ο κόσμος θα περίμενε να ήταν περισσότερο συνεπής στις τρακατρούκες που αμόλαγε.

Το έβλεπε ο Τσίπρας, λοιπόν, όλοι το βλέπαμε πως τελείωνε ο Σαμαράς από την αδυναμία του να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και πάντα αγραβάτωτος, η απόλυτη συνέπεια σ΄αυτό, κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει ότι... συμβιβάστηκε, ότι φόρεσε θηλειά στο λαιμό. Πράγματι είναι ηρωϊκή η αντίσταση του Τσίπρα στη... γραβάτα. Από την άλλη είναι κωλοτούμπες, προδότες των αρχών και των ιδεωδών του Σύριζα όσοι υπουργοί και στελέχη της... αριστεράς κυκλοφορούν μ' αυτό το αξεσουάρ, τη γραβάτα.

Έχει πεθάνει ο αγραβάτωτος Τσίπρας που τα έδινε όλα κατά του μνημονίου, κατά της μνημονιακής συγκυβέρνησης, κατά της Μέρκελ, υπέρ της Ευρώπης των λαών. Κι όταν κέρδισε για πρώτη φορά, τον Ιανουάριο του 2015, στις πρόωρες εκλογές, όλα άλλαξαν στην Ελλάδα. Για μια φορά... ακόμα!!!

Αυτή είναι η κατάρα της Ελλάδος. Να θέλει ο κόσμος την... αλλαγή, και κάθε φορά την σκοράρει πράγματι με τον επόμενο... σωτήρα, ο οποίος πριν ακόμα αναλάβει να κυβερνήσει έχει φτιάξει την ατζέντα των δικαιολογιών για τη μη υλοποίηση των... δεσμεύσεων του.

Διαβάστε ακόμα:

ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΟ... ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ