ΟΧΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΠΡΙΝ... ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΕΡΑΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

 

«Πώς μπορώ να γνωρίζω ότι είναι καλός εραστής, πριν πάω μαζί του;» Πολύ σωστό το κορίτσι των 27 χρονών, είπε τη μεγαλύτερη αλήθεια. Δεν είναι κάποια διάσημη, μία αναγνωρισμένη προσωπικότητα κι όμως με τούτη τη γεμάτη σοφία ατάκα κάνει τη μεγάλη ανατροπή. Έτσι απλά.

Τον γνωρίζεις, κύριε, αυτόν που τον ψηφίζεις για πρωθυπουργό; Δεν τον έχεις δοκιμάσει ως εραστή, ως πατέρα, ως επαγγελματία, ακόμα και ως πολιτικό. Με ποια, λοιπόν, λογική τον ψηφίζεις κι έτσι του επιτρέπεις να καθορίζει την ζωή σου, εσένα και της οικογένειάς σου;

''Μου ζήτησε να βγούμε... '', λέει η 27χρονη, και μη ρωτάς αν είναι κομμώτρια ή δασκάλα, ''...και ανταποκρίθηκα επειδή μου φαινόταν σόι ο τύπος. Την ίδια νύχτα, στο πρώτο κιόλας ραντεβού καταλήξαμε στο κρεβάτι. Μάπα το καρπούζι. Δεν κατάλαβα τίποτα. Αυτός έκανε τη δουλειά, όμως αποδείχθηκε άθλιος εραστής''.

Καλή είναι η δημοκρατία. Να ψηφίζουν οι άνθρωποι αυτόν που θέλουν. Να τους κυβερνάει ο εκλεκτός τους, όχι ο κληρονομικός εξουσιαστής, τσάρος, αυτοκράτωρ, βασιλεύς, δικτάτωρ.
Πέρασαν χιλιάδες αιώνες από τότε που ο άνθρωπος ζούσε στις σπηλιές για να φθάσει να οργανώσει κοινωνίες και, επιτέλους, να... αυτοκυβερνάται χάρη στη δημοκρατία. Πόσες χιλιάδες αιώνες θα περάσουν ακόμα για να καταφέρει να ανακαλύψει τον τρόπο να γεύεται και την ουσία της δημοκρατίας; Να είναι, δηλαδή, σε θέση να γνωρίζει από τα πριν αν αξίζει αυτός που μετά θα τον πηδήξει.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ