ΠΟΙΟΣ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

 

Ποιος θα το περίμενε! Να συμπληρώσει τριετία χωρίς καν να απειληθεί με ανατροπή ο Αλέξης Τσίπρας και να κρατά κλειστά τα χαρτιά του αν θα κάνει πρόωρες εκλογές και πότε. Ο απόλυτα πετυχημένος για λογαριασμό των δανειστών. Τέτοιο κελεπούρι δεν θα βρίσκανε με τίποτα. Αυτά που δεν θα περνούσαν ούτε με τανκ, ψηφίστηκαν και εφαρμόστηκαν από τον… αντιμνημονιακό Τσίπρα.

Ποιόν, όμως, έχουν ετοιμάσει για διάδοχο του Αλέξη μας; Πιθανόν κάτι να προκύψει, κάτι απρόοπτο, και καεί το παλληκάρι. Ο ίδιος θα βγει νοκ- αουτ, γιατί και ο Σύριζα; Ένα κόμμα που η ύπαρξη του για τους ξένους στάθηκε χρήσιμη σε βαθμό υπεράνω αισιοδοξίας.

Λοιπόν. Σε κάποια φάση ο Τσίπρας θα φθαρεί. Δεν θα φτουράει άλλο. Χρειάζεται να βρεθεί, αν δεν έχει βρεθεί το επόμενο τεφαρίκι από την κολυμπήθρα του Σύριζα. Ποιόν, λέτε, έχουν επιλέξει; Οι απ' έξω, βέβαια.

Δεν είναι δουλειά των συριζαίων να αποφασίζουν. Τα μέλη του κόμματος και οι υπουργοί είναι για να συμφωνούν σ’ ο,τι τους ζητάνε. Δεν κατάλαβα. Μήπως αυτοί είχαν αποφασίσει να γίνει δημοψήφισμα. Να ξαναγίνουν εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2015. Να ψηφίσουν μνημόνια. Να μπουν νέοι φόροι.

Οι βουλευτές του αριστερού και δημοκρατικού Σύριζα είναι να παίρνουν το μισθό τους και τα επιδόματα και να το βουλώνουν. Να βγάζουν το σκασμό. Το στόμα τους θα τους επιτραπεί να το ανοίξουν όταν θα γίνουν αντιπολίτευση. Τότε, ναι!

Τότε, ναι, οι συριζαίοι θα θυμηθούν ότι είναι αριστεροί κι όχι ρετάλια. Τότε, ναι, θα κάνουν την... αυτοκριτική τους και σ' άλλους θα επιρρίψουν ευθύνες συντροφικές. Για να καταφέρουν να επιστρέψουν στην εξουσία μετά από 157 χρόνια.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΙΖΕΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ… ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ!