ΤΩΣ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ… ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ Ο ΣΑΠΙΟΚΟΙΛΙΑΣ

 

Πήγε από χθες στα Σκόπια ο περήφανος υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, γιατί; Όχι, βέβαια, για να… συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις, ούτε καν να συμβιβαστεί. Επειδή ταξίδευσε ήδη… συμβιβασμένος.

Η υπερηφάνεια του υπουργού της πρώτης φοράς αριστερά περιορίζεται στη γνωστή «νεοελληνική σχολή» διπλωματίας να κατηγορείται η άλλη πλευρά, Τουρκία είναι αυτή ή, Σκόπια, για… αδιαλλαξία. Επειδή τα Σκόπια παραμένουν «αμετακίνητα» στο θέμα της ονομασίας και χαρακτηρίζουν «παράλογες» τις ελληνικές θέσεις.

Μαγκιά της πορδής της σκνίπας, λέω για τα Σκόπια, που είναι αμετακίνητα και το παίζουν σκληροί, διότι… φοβούνται τα σάπια πολιτικά κυβικά του υπέρβαρου σωματικά Κοτζιά.

Τι πήγε να κάνει στα Σκόπια ο Κοτζιάς, πρώην μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ και σήμερα… ηγέτης της πολιτικής κίνησης «Πράττω». Τι να… πράξει, τι να παράξει από τις συζητήσεις του με την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση και τα κόμματα στην πορδή της σκνίπας;

Παίζει θέατρο ο κύριος. Το ξέρει ότι το κράτος των Σκοπίων δεν είναι μέγεθος για να αποφασίζει το ίδιο, που σημαίνει ότι οι Σκοπιανοί κουνάνε την ουρά τους, διότι στο κουκλοθέατρο υπάρχει υποβολέας. Και το έργο σε μία προαποφασισμένη ιστορία τραβάει για να μειωθούν όσο γίνεται οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Ελλάδος. Με τον καιρό, όλο και πιο πολύ να το χωνέψουν οι Έλληνες ότι δεν πρόκειται να περάσει το δικό τους. Τα Σκόπια έτσι κι αλλιώς θα λέγονται «Μακεδονία».

Διαβάστε ακόμα:

ΜΕ ΝΕΡΟΠΙΣΤΟΛΑ ΤΟ ΟΑΚΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ