ΜΑΡΘΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

 

Της Ανάστασης του Λαζάρου είναι σήμερα. Η γνωστή ιστορία του πεθαμένου που τον ξύπνησε ο Χριστός. Που τον ανάστησε ενώ τον είχε πάρει ο ύπνος. Έτσι το λένε. Ότι ο πιστός δεν πεθαίνει, απλά κοιμάται. Γι' αυτό και τα νεκροταφεία τα λένε κοιμητήρια. Κι όταν πεθάνει κάποιος λένε «έφυγε», υπονοούν δηλαδή πως δεν ψόφησε κανονικά, αλλά θα επιστρέψει. Στη Δευτέρα Παρουσία. Με τα ίδια κόκκαλα, το ίδιο κορμί και την ίδια φάτσα.

Βέβαια. Δεν ξέρουμε, δεν μας λένε πότε θα γίνει η Ανάσταση των νεκρών, η Δευτέρα Παρουσία. Αυτό δεν παίζει, σημασία έχει ότι μετά από χίλια χρόνια, δέκα χιλιάδες χρόνια το πρεζόνι της Θύρας 13 και τον φωτοβολίδα της Θύρας 7 θα τους αναγνωρίσεις με τη μία, θα είναι όπως τους ήξερες στην Πρώτη τους Παρουσία στη γη. Ας τους φάγανε τα σκουλήκια μέσα στο χώμα.

Δεν θα πεθάνεις όταν πιστεύεις! Το παραμυθάκι του Λάζαρου που τον επανέφερε στη ζωή ο Χριστός. Με μια ατάκα. ''Λάζαρε, δεύρο έξω!...''. Άσε την πλάκα, come here, μην παριστάνεις τον ψόφιο κοριό, βγες από την καβάτζα πριν μας πάρουν πρέφα. Μαλάκες, η Ελλάδα θα είχε σωθεί αν είχατε ψηφίσει το 2012 τον Αλέξη Τσίπρα. Πέταξε το πουλάκι μετά από τρία χρόνια που αποφασίσατε να φέρετε πρωθυπουργό μαϊμού αριστερό. Σου λέω το νόημα ανήμερα του Λαζάρου. Όπως θα είχατε γλυτώσει ακόμα πιο ενωρίς, αν το 2009 δεν ψηφίζατε Παπανδρέου και επιμένατε στον Καραμανλή.

Η Μάρθα και η Μαρία, καλά κορίτσια, ειδοποίησαν τον Χριστό ότι ο αδελφός τους ο Λάζαρος είναι βαρειά άρρωστος, να τρέξει να τον σώσει. Ο Ιησούς έκανε το κορόιδο. Είχε τους λόγους του. Άφησε σκόπιμα να πεθάνει ο Λάζος για να τον αναστήσει μετά από τέσσερις ημέρες. Να μιλάνε όλοι για το θαύμα της πίστης. Τα κορίτσια, η Μαρία και η Μάρθα πίστευαν, γι' αυτό έκανε το θαύμα ο Τζήσας. Αν δεν πίστευαν ακόμα θα ήταν στον τάφο του χαμένος ο αδελφός τους.

Έτσι που λες με τον Γιώργο Παπανδρέου. Χριστός κι αυτός. Όπως και ο Αντώνης Σαμαράς. Και ο Αλέξης Τσίπρας. Γιατί κλήθηκαν από τις Μάρθες και τις Μαρίες του ελληνικού λαού; Για να σώσουν την Ελλάδα. Μ' ένα θαύμα. Με μία Ανάσταση. Το πέτυχαν οι σωτήρες μας; Όχι, βέβαια. Γιατί; Επειδή δεν πίστευαν ότι ο Τσίπρας είναι σωτήρας.

Ενώ είναι σωτήρας ο Τσίπρας. Όπως ήταν και ο Σαμαράς. Και ο Παπανδρέου. Και ο Καραμανλής. Δεν τους πιστεύουν, όμως. Όπως οι χριστιανοί πίστευαν τον Χριστό. Τους ψηφίζουν τους σωτήρες, όμως δεν φθάνει η ψήφος. Είναι απαραίτητη και η πίστη.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ