ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Ο... ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ

 

Το παραμύθι των απατεώνων. «Σεβασμός στη βούληση του λαού». «Δημοκρατία σημαίνει η επικράτηση της πλειοψηφίας». «Ό,τι πει ο λαός». Αυτά τα χυδαία ακούς. Μ’ αυτά τα αντιλαϊκά τσιτάτα κάνουν δουλειά οι τυχοδιώκτες της πολιτικής.

Έγιναν εκλογές βουλευτικές την περασμένη Κυριακή στην Ουγγαρία. Πρώτο κόμμα με τεράστια πλειοψηφία το κυβερνητικό ακροδεξιό. Αντιπολίτευση, επίσης κόμμα της ακροδεξιάς. Που είναι ο σεβασμός της δημοκρατικής Ευρώπης; Στο περιθώριο η Πολωνία της Ενωμένης Ευρώπης, όχι του πρώην ανατολικού κομουνιστικού μπλοκ.

Ο πρωθυπουργός που εκλέχτηκε πάλι με 49% (!) δεν γουστάρει την Ευρώπη με ανοικτά σύνορα στους μετανάστες. Είναι ενάντια στην ισλαμοποίηση με τους πρόσφυγες. Και ψάχνεται ανοικτά να συμμαχήσει με κάθε πολιτική κίνηση ακροδεξιά στις χώρες της Ευρώπης.

Η προοδευτική, όμως, Ευρώπη, η σύγχρονη Ευρώπη, δηλαδή η παραδοσιακή δεξιά και καπιταλιστική Ευρώπη θέλει να απομονώσει την Ουγγαρία. Είπαμε. Σεβασμός στην λαϊκή εντολή. Και ο Τράμπ κτύπησε πυραυλικά την Συρία. Μετά από την εντολή του λαού των ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΙΠΑΝ ''ΣΙΔΗΡΑ ΚΥΡΙΑ''