ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ…, ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ

 

Πανηγύρι οι Ισραηλινοί. Για τα 70 χρόνια από την μέρα που έστησαν το κράτος τους. Για την επέτειο της ιστορικής ''επιστροφής'' των Εβραίων της διασποράς. Οι νεκροί διαδηλωτές Παλαιστίνιοι στον αριθμό 59 από τα πυρά των Ισραηλινών. Και περισσότερο από 2.700 οι τραυματίες της φονικής σύγκρουσης.

Ο πόλεμος Ισραήλ και Παλαιστίνης είναι κανονικός.Δεκαετίες. Δίχως τέλος. Τα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ ήταν απλά η αφορμή. Ένα σπίρτο που άναψε ο Τραμπ. Χθες εκείνο, σήμερα αυτό, αύριο το άλλο.

Η αιματοχυσία είναι αδύνατον να αποφευχθεί.Θα επαναληφθεί. Ξανά. Γιατί δεν υπάρχει (;) λύση. Γιατί δεν δίνεται «λύση». Μπερδεύονται και οι τρίτοι, οι «καλοθελητές», οι έχοντες «καλές προθέσεις» και το έργο γίνεται χειρότερο. Επειδή οι τρίτοι, οι «ουδέτεροι» είναι δύο κατηγοριών, οι έχοντες τα δικά τους συμφέροντα και οι χώρες που λαμογιάρουν με τους ισχυρούς που έχουν τις δικές τους σκοπιμότητες.

Η Ελλάδα; Κωλομπάρεμα συριζαίικο. Η κυβέρνηση συνιστά… αυτοσυγκράτηση στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Το κυβερνητικό κόμμα καταδικάζει το Ισραήλ. Φτού μας.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΙΜΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΣΤΟΝ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ