ΓIATI O MAΡINAKHΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

 

Εξήντα παπόρια και δύο εταιρείες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έχει ο Βαγγέλης Μαρινάκης και τον λένε… αντικυβερνητικό. Άγρια μεσάνυχτα έχουν οι άνθρωποι. Για τα εφοπλιστικά του μουστάκια και τα αγιορίτικα γένεια του κάνει το δικό του προσωπικό τζόγο το αφεντικό του Ολυμπιακού. Όχι να ρίξει τον Τσίπρα, όχι να αβαντάρει τον Μητσοτάκη.

Για τα μπάζα είναι όποιος λέει “αντικυβερνητικό” τον Μαρινάκη, τον μεγάλο, τον πολύ μεγάλο στα κιλά και στα πακέτα. Για όνομα. Και “φιλοκυβερνητικό” τον Μελισσανίδη και τον Σαββίδη. Αστειότητες.

Στα γραφεία του Βαρδινογιάννη και του Μυτιληναίου θα τρακάρεις βουλευτές και πρώην υπουργούς. Κάποιοι απ΄ αυτούς, πιθανόν βρίσκονται και σε pay-roll. Οι εν λόγω επιχειρηματίες, όμως, δεν υπάρχει περίπτωση να περάσουν ούτε απ’ έξω από υπουργείο, δημαρχείο, νομαρχείο, κομματοβρωμείο. Γιατί να το κάνουν; Οι πολιτικοί τους έχουν ανάγκη περισσότερο απ' ό,τι αυτοί τους επαγγελματίες των κομμάτων.

Ο Μελισσανίδης είναι μεγιστάνας. Καράβια 70, λιμάνια 20 στην καθησιά του σ’ όλη τη γη, με εταιρεία κι αυτός στην wall street. Και θα τον πεις “φυλοκυβερνητικό”. Άλλαξε επάγγελμα, αγόρι μου.

Το ίδιο ισχύει και για τον Ιβάν. Μπίζνες κάνουν οι άνθρωποι, για πάρτη τους. Σήμερα πάσο, αύριο κόντρα με το κράτος. Για πάρτη τους, πάντα..

Λέγαμε για τον Μαρινάκη. Βεβαίως κάνει τζόγο όταν γαυγίζει σα μαντρόσκυλο ότι τον αδικάνε στη μπάλα. Ότι ο Τσίπρας τον έχει στο σημάδι. Ποιο είναι το σκορ; Κερδάει μέχρι σήμερα ο και εκδοτάρχης Μαρινάκης. Αποπάνω είναι. Ούτε μια ώρα φυλακή δεν έχει κάνει. Ούτε μια ώρα φυλακή δεν θα κάνει. Η νίκη. Ο θρίαμβος του.

Διόμιση χρόνια στην πιάτσα κυκλοφορούσε η προφητεία του Γαμαλιήλ. Όπου να ‘ναι τον μαζεύουν τον χοντρό. Ποια στημένα, ποια εγκληματική οργάνωση, με το πακιστανικό τηλέφωνο που έλεγε ο Αλαφούζος, και ποιο “Noor 1” με τη ζάχαρη. Ούτε τρίχα πείραξαν κάτω από τα σώβρακα του Μαρινάκη.

Και προχθές το πέταξε στα ίσα. Στο πάρτυ της εταιρείας του για τα Ποσειδώνεια. Μετά τον Αντώνη Ρέμο, ο Μαρινάκης τραγούδησε το δικό του ρεφραίν. Σκέτη Φουρέιρα ο χοντρός:

- Όπου να ‘ναι πέφτει η χούντα (τον Τσίπρα εννοεί), κι όσο για εμάς (εμένα δηλαδή) δεν τρέχει κάστανο (θα αερίσουν τους όρχεις μου, εννοεί).

Πήρες χαμπάρι; Έχασε το πρωτάθλημα ο Μαρινάκης διότι ο Ολυμπιακός κατέβασε ομάδα καφενείο. Ολοφάνερο ότι θα κάνει μεταγραφές χαμηλού κόστους. Θα πολεμήσει, όμως, την παράγκα των δύο Πόντιων κι αυτόν για ό,τι του χρέωναν δεν πρόκειται να τον ακουμπήσει η δικαιοσύνη. Συμπέρασμα: Το τέταρτο σερί πρωτάθλημα επί σύριζα θα 'ναι χειρώτερο. Πιάνουν οι αγώνες των αγωνιστών Κοντονή, Βασιλειάδη της αγωνιστικής αριστεράς.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΝΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥ