Η ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΗ… ΓΡΑΒΑΤΑ

 

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός φόρεσε γραβάτα. Και φωτογραφίστηκε με χαμόγελο. Της επιτυχίας. Τη ολοκλήρωσης ενός εθνικού έργου. Μιλάμε σοβαρά;

Το παιδί κάνει πλάκα. Βεβαίως μιλάμε σοβαρά. Πολύ σοβαρά. Πάρα πολύ σοβαρά.

Πλάκα έκανε όταν κυκλοφορούσε χωρίς γραβάτα, γιατί παρίστανε κάτι. Πλάκα κάνει κι όταν φόρεσε την γραβάτα. Χοντρή πλάκα.

Θυμίζω. ΜΕΤΑ τις εκλογές που κέρδισε ο Τσίπρας τον Ιανουάριο του 2015 και πριν από το δημοψήφισμα είχε παραδεχτεί: «Απέτυχα στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές». Κι όμως ξαναψηφίστηκε. Πήρε και το δημοψήφισμα, και τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.

Θυμίζω. Ο Τσίπρας ζητούσε να εκλεγεί αυτός για να διαπραγματεύεται καλύτερα, με συμπαίκτη τον Βαρουφακη. Αυτός ήταν ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ επί της ουσίας λόγος που ζήτησε τη ψήφο του κόσμου. Όχι για να πολιτευτεί αριστερά ως πρωθυπουργός. Όχι να εφαρμόσει αριστερή οικονομική πολιτική. Και είχε αποτύχει στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Με ομολογούμενη από τον ίδιον την αποτυχία του.

Από διαπραγμάτευση έμαθε, όμως. Και με τους δανειστές, που αυτοί πανηγυρίζουν περισσότερο με τη νέα συμφωνία. Και με τους σκοπιανούς, οι οποίοι με τη σύμφωνη γνώμη του Τσίπρα είναι πλέον Μακεδόνες με τη βούλα. Η Ελλάς με τον γραβατωμένο Τσίπρα αναγνώρισε και την εθνότητα των «Μακεδόνων» και τη «μακεδονική» τους γλώσσα.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΠΟΡΡΗΤΟΙ ΦΑΚΕΛΛΟΙ ΓΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΑ