ΠΟΙΑ 17Ν; Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΕΕΙ «ΝΑΙ» ΣΕ... ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ

 

Καταλαβαίνω κάποιον που δεν γεννήθηκε εγκληματίας και κάποια στιγμή πιάνει στο χέρι πιστόλι και σκοτώνει. Δεν λέω ότι συμφωνώ με τη δολοφονία, όταν ο δράστης θαρρεί πώς για πάρτη του εαυτού του, της οικογένειας του, αλλά και της κοινωνίας, εκτελεί έναν κακοποιό.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι να σκοτώνει κάποιος στο όνομα μιας ιδεολογίας. Θρησκείας. Κόμματος. Ομάδας ποδοσφαιρικής. Η 17 Νοέμβρη αφαιρούσε ζωές στο όνομα του λαού. Τους είπαν αναρχικούς, ακροαριστερούς, αντιεξουσιαστές, αντικαθεστωτικούς, επαναστάτες, τρομοκράτες. Πρόκειται για γραφικά άτομα. Και κατά βάσιν φασίστες, αν μιλάμε πολιτικά.

Βεβαίως τους πήραν στα σοβαρά τους πιστολάδες της 17 Νοέμβρη. Δεν έπαιζαν συμβατικά στο πολιτικό σκηνικό. Σκοτώστρες ήταν. Η κουβέντα με αφορμή τη σύλληψη σα σήμερα 29 Ιουνίου, το 2002, του αγιογράφου Σάββα Ξηρού.

Ο «ψηλός» της οργάνωσης, ο μεσαίος αδελφός από τους τρεις Ξηρούς, γιος ιερέα, στο λιμάνι του Πειραιά βίωσε «το άγγιγμα του θανάτου», το συναίσθημα που καταλαβαίνει τον Ιάπωνα καμικάζε τη στιγμή πριν θυσιαστεί. Παρά την εμπειρία του ο Ξηρός έκανε το λάθος κι έσκασε στα χέρια του ο μηχανισμός της ωρολογιακής βόμβας. Τον τσακώσανε και από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε το ξεδόντιασμα της 17 Νοέμβρη.

Ο κύριος Σάββας Ξηρός έλαβε μέρος σε 9 ανθρωποκτονίες, 16 απόπειρες, 56 εκρήξεις, 9 ληστείες. Και τι πέτυχαν οι Ξηροί κι όλοι οι πράγματι ιδεολόγοι της 17 Νοέμβρη και πιο αριστεράς του ΚΚΕ; Μια τρύπα στο νερό. Ο λαός, στο όνομα του οποίου για 27 χρόνια δρούσε εγκληματικά η 17Ν, δεν πήρε χαμπάρι. Δεν μάσησε. Συνέχισε να ψηφίζει συντηρητικά. Σταθερά. Όλες οι εκλεγμένες κυβερνήσεις από τον λαό, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Σύριζα, ακολουθούν κατά γράμμα ο,τι λέει η Ευρώπη. Η καπιταλιστική Ευρώπη. Η αντικομουνιστική Ευρώπη.

Παρά απ’ αυτό. Πέρα από την τρύπα στο νερό. Οι Ξηροί, Κουφοντίνας και σια δεν σκότωναν με προσωπικά κριτήρια, αλλά με… λαϊκά. Με ποιο δικαίωμα; Καθαροαίματος φασισμός είναι να απαιτεί κάποιος, μάλιστα με όπλα, να επιβάλλει την προσωπική του πολιτική όταν η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου του έχει γυρισμένη την πλάτη.

Η ένοπλη βία της 17Ν είχε σκοπό ένα. Μόνο ένα. Να ξεσηκωθεί ο κόσμος. Ο κόσμος, όμως, ψηφίζει Παπανδρέου ή Καραμανλή, Σαμαρά ή Τσίπρα, δηλαδή μια από τα ίδια. Αν κατέβαινε στις εκλογές η 17Ν δεν θα έπαιρνε περισσότερο από 1,27%.

Δεν λέω ότι είμαι υπέρ της βίας. Λέω ότι τίποτα δεν γίνεται χωρίς βία. Παπατζηλίκι, όμως, είναι να σκοτώνεις στο όνομα του λαού. Γνησιότητα είναι όταν σκοτώνει κάποιος νταηλίκι για τα πιστεύω του, διότι θαρρεί πώς εκπροσωπεί το λαϊκό συμφέρον, και χωρίς να ρωτάει τον… λαό, ο οποίος ποτέ δεν δίνει την ευλογία του.

Διαβάστε ακόμα:

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΝΔΡΟΣ