Η ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

 

Δύο τα εκατό οι Ανέλ του Καμμένου, σύμφωνα με το τελευταίο γκάλοπ. Η μαχαιριά στο δημόσιο. Ένα κόμμα τέσσερα (1,4%) η Εθνική Ενότητα, 1,6% η Πλεύση Ελευθερίας (φώτο), 2.8% η Ελληνική Λύση, 3,2 η Ένωση Κεντρώων του Λεβέντη. Κάθε τέτοιο μικρό ποσοστό είναι η μαχαιριά στην κοινωνία και στο παραμύθι της δημοκρατίας, που λένε.

Κοροϊδία και απάτη είναι τα “μικρά κόμματα”. Το αίσχος της δημοκρατίας που λένε, με την ευθύνη και την επιδότηση του κόσμου. Του μαλάκα κόσμου που ψηφίζει, που κάνει την πλάκα του εκλογικά και με ψήφο στα μικρά, δηλαδή στα ανύπαρκτα κόμματα. Στα κόμματα που σήμερα υπάρχουν κι αύριο χαίρετε.

Το μικρό κόμμα είναι καταδικασμένο να κωλομπαρέψει την κατάσταση. Ποτέ δεν αποτελεί λύση. Δήθεν εκπροσωπεί μια… άλλη φωνή, κάτι παραμύθι φούρναρης εναλλακτικό, και όπως έχει αποδειχθεί παίζεται στάνταρ σίγουρα στο στοίχημα ότι θα νταραβεριστεί παρασκηνιακά με το μεγάλο κόμμα. Και συνήθως οι βουλευτές των μικρών κομμάτων θα κάνουν μεταγραφή σ’ άλλο κόμμα κατ’ ευθείαν ή λίγο μετά την... ανεξαρτητοποίησή τους.

Το λέω. Με νόμο να μπαίνουν στη βουλή μόνον όσα κόμματα πιάνουν 10% τουλάχιστον. Το 3% είναι κερκόπορτα της δημοκρατίας, που λένε. Και κίνητρο να στήνονται τυχοδιωκτικά όλο και νέα μικρά κόμματα.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ