Ο ΖΟΥΡΑΡIΣ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

 

«Είμαι αριστερός...» λέει ο γνωστός Κώστας Ζουράρiς. Κι όμως, δεν είχε κανένα πρόβλημα να ενταχθεί στο δεξιό κόμμα των Ανέλ. Η, μήπως το κόμμα του Πάνου Καμμένου είναι αριστερό, φιλοαριστερό;

Για το σκοπιανό θέμα, τη λεγόμενη συμφωνία των Πρεσπών, ο βουλευτής Κώστας Ζουράρ;ς είπε, «Δεν πρόκειται να ρίξω αριστερή κυβέρνηση». Που σημαίνει ότι κατ’ αυτόν ο σύριζα, η κομπανία σύριζα- ανελ είναι αριστερή.

Περίεργο, τουλάχιστον. Να γελοιοποιεί την έννοια «αριστερός», την έννοια «αριστερά» ένας αυτοαποκαλούμενος αριστερός, όπως ο σύντροφός Κώστας Ζουράρiς. Όχι ένας δεξιός, ;oxi ένας αντιαριστερός, αλλά ο συγκεκριμένος Ζουράρiς.

Η μεγάλη δικαίωση του αθάνατου Γιάννη Τσαρούχη «Στην Ελλάδα είσαι ο,τι δηλώσεις». Αριστερός ο Τσίπρας, διότι αυτό δηλώνει. Καμία σημασία δεν έχει το τι κάνει κάποιος, πως πολιτεύεται. Αν με τις πράξεις του παραπέμπει σε… κάτι άλλο, πιθανόν το εντελώς αντίθετο, απ’ αυτό που δηλώνει.

Αριστερός ο Ζουράρiς των δεξιών ανέλ. Αριστερός ο Τσίπρας του αριστερού σύριζα. Είπαμε. Ο,τι δηλώσεις, που έλεγε ο Τσαρούχης.


Διαβάστε ακόμα:

Η ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ