ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΩ... ΤΣΙΠΡΑΣ!

 

Ερώτηση. Αυτός ο Ζαν Λυκ Μελανσόν, προσωπικότητα της γαλλικής αριστεράς, ελέγχει το κόμμα του; Το αριστερό κόμμα στο οποίο είναι συμπρόεδρος. Ο Τσίπρας τον Σύριζα τον έχει στο τσεπάκι του. Ποιο είναι το θέμα;

Κανένα πρόβλημα δεν έχει ο Τσίπρας, ο κάθε αριστερός ή όποιος λανσάρεται παραμύθι φούρναρης ως αριστερός, αν τον κατηγορούν οι δεξιοί. Το πρόβλημα του αριστερού είναι όταν του κάνει κριτική ένας αριστερός.

Ο 67χρονος Μελανσόν, ιστορικό στέλεχος της ευρωπαϊκής αριστεράς, μαροκινής καταγωγής, είπε το εξής φοβερό: «Οι Γάλλοι να γνωρίζουν ότι εγώ αν εκλεγώ πρόεδρος δεν πρόκειται να γίνω Τσίπρας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι ένας από τους πιο ελεεινούς πολιτικούς στην Ευρώπη…».

Πώς, όμως, ο Τσίπρας τα κατάφερε να πολιτεύεται απολύτως δεξιά, μάλιστα και σε βάρος της Ελλάδος; Βασίζεται στο γεγονός ότι ελέγχει απολύτως το κόμμα του. Δεν έχει κανένα πρόβλημα κι αν χάσει αύριο τις εκλογές. Θα παραμείνει ιδιοκτήτης του Σύριζα.

Με τον Τσίπρα δεν πρόκειται να γίνει το ίδιο έργο όπως στη ΝΔ. Χάνει τις εκλογές το κόμμα; Αντίο ο πρόεδρος. Ο Μητσοτάκης, ο Έβερτ, ο Καραμανλής Το ίδιο και στο ΠΑΣΟΚ. Πριν χάσει τις εκλογές ο Σημίτης παρέδωσε στον Γιωργάκη που φαγώθηκε κι αυτός όταν το κόμμα πήρε την κάτω βόλτα με την υπογραφή του μνημονίου.

Ποιος να πει «Φύγε!» στον Τσίπρα αν αύριο πάθει και συντριβή; Ο κανένας. Όλοι στον σύριζα είναι τσιράκια. Της ιδεολογίας τσιράκια. «Ναι» θα πουν τα πρόβατα σ’ ο,τι πει ο τσοπάνης.

Διαβάστε ακόμα:

ΞΕΣΚΙΣΕ, ΡΕ, ΤΣΙΠΡΑ, ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!