ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΓΑΜΑΛΙΗΛ

 

Ο απατεώνας, ο σοβαρός απατεών παίζει στα σίγουρα, δεν πειραματίζεται. Έχει απόλυτη συνείδηση ότι ανήκει στην πλατφόρμα της απάτης, δεν είναι αφελής, δεν έχει ψευδαισθήσεις. Γνωρίζει ότι δεν είναι σε θέση να παράγει αποτέλεσμα, πραγματικό, χειροπιαστό αποτέλεσμα από τη μια. Και από την άλλη γνωρίζει επίσης ότι το πιο δυνατό παραμύθι με το στόμα έχει ημερομηνία λήξης. Γι’ αυτό παίζει μπάλα με την πιο δοκιμασμένη στους αιώνες μαγική κουβέντα «Θα κάνουμε μία νέα αρχή».


Και γαμώ το ηρεμιστικό. Η κουβέντα «Θα κάνουμε μία νέα αρχή» χαλαρώνει το κορόιδο. Την μάζα, δηλαδή. Τον πολτό που ψηφίζει τον εκλεκτό του γίγαντα λαού. Και είναι η κουβέντα που έχουν ανάγκη να ακούσουν από τον αρχηγό οι αποκάτω, τα στελέχη πρώτου και δεύτερου επιπέδου.

«Θα κάνουμε μία νέα αρχή», λοιπόν. Χάσαμε το πρωτάθλημα και η ομάδα θα κάνει μία νέα αρχή. Η κυβέρνηση θα δει το πρόβλημα σε νέα βάση. Το κόμμα γυρίζει σελίδα, θα κάνουμε μία νέα αρχή. Η οικονομία θα ξεκινήσει από νέα αφετηρία.

Είναι η συνταγή του αρχιραβίνου Γαμαλιήλ από τα βιβλικά χρόνια του εβραϊσμού που την έχει μοντάρει ο σατανικός Κώστας Λαλιώτης. Ο αρχικαρδινάλιος της αλησμόνητης πασοκοκής σχολής αρπακτικών εξουσίας. Οι μαλάκες οι νεοδημοκράτες τον είχαν αποκαλέσει το Θείον Βρέφος, δηλαδή ότι ήταν ένα πιτσιρίκι, ένας ακίνδυνος που παρίστανε τον κάποιον. Χρειάστηκε να περάσουν χρόνια για να αντιληφθούν οι αρχιμαλάκες της ΝΔ ότι έχαναν τις εκλογές από τις πανουργίες του Λαλιώτη. Του αυτοδίδακτου γκραν μαιτρ στο πολιτικό παιχνίδι. Ο οποίος ήταν μετά τον Αντρέα εκείνος ήταν που ''έπαιζε'' τις εκλογές. Και δούλευε με συγκεκριμένες ... λέξεις. Με επιλεγμένες λέξεις.

Το ίδιο πλάνο και ο ΣΥΡΙΖΑ, με το ίδιο λεξιλόγιο του δασκάλου Κώστα Λαλιώτη. Αλληλεγγύη, Αποφασιστικότητα, Βούληση, Επανεκκίνηση, Ανανέωση, Αναθεώρηση, Σχέδιο δράσης, Αποκλιμάκωση, κάτι τέτοια κωλομπαρίστικα και ψευτοκουλτουριάρικα. Φοβερό, ε; Να είναι κυβέρνηση και να κάνει παιχνίδι με τα σάλια, με τις λέξεις. Μη ξεφεύγουμε.

Δεν περπατάει η ομάδα, δεν ικανοποίησε στο πρωτάθλημα, και ο απατεώνας πρόεδρος, ο απατεώνας προπονητής θα πει Θα πάρουμε παίκτες, Θα δουλέψουμε, Θα κάνουμε μία νέα αρχή. Το κόλπο πιάνει. Είναι πονηρό, είναι μαγικό. Διώχνει τις μουρμούρες, δίνει ελπίδες. Μετά το ξεβράκωμα τους μ' αυτό που έγινε στην Μάνδρα, τους 25 νεκρούς από τις πλημμύρες το κακό αντιμετωπίστηκε με το... στόμα. ΘΑ κάνουμε, ΘΑ ράνουμε. Το ίδιο και με τους νεκρούς από τις πυρκαγιές. ΘΑ κάνουμε, ΘΑ ράνουμε.

Οπότε έπαιρνε την κατηφόρα το ΠΑΣΟΚ ο Λαλιώτης πλάκωνε τις συνεντεύξεις στις μεγάλες εφημερίδες και έδινε γραμμή σ’ όλες τις στελεχάρες από Τσοχατζόπουλο και κάτω «Κάνουμε μία νέα αρχή». Με την προηγούμενη... νέα αρχή; Να πάει να γαμηθεί η προηγούμενη νέα αρχή, τα φρέσκα κουλούρια πουλάμε στους μπαγιάτικους ψηφοφόρους, στους σάπιους.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΑΣ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΦΕΡΑΝΕ