ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΟΗΕ

 

Γενικός γραμματέας του ΟΗΕ είναι Πορτογάλος. Ο προηγούμενος ήταν Κορεάτης. Ο προ-προηγούμενος που πέθανε χθες 18 Αυγούστου, ο 80χρονος Γκανέζος Κόφι Ανάν. Πήρες πρέφα την κοροϊδία; Πρώτο πιστόλι στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών βάζουν πάντα κάποιον πολιτικό ή διπλωμάτη από χώρα Γ’ εθνικής. Όχι Α’ εθνικής. Ποτέ.

Οι χώρες της Α’ εθνικής κάνουν πόλεμο. Τον ΟΗΕ τον έφτιαξαν οι μεγάλοι, οι νικητές του Β’ παγκοσμίου πολέμου, μετά το 1945 και πρώτος Γενικός Γραμματέας διορίστηκε Νορβηγός. Ο επόμενος ήταν Σουηδός. Ο τρίτος στη σειρά Βιρμανός, ο τέταρτος Αυστριακός, ο πέμπτος Περουβιανός, ο έκτος Αιγύπτιος, ο έβδομος ο Κόφι Ανάν από την Γκάνα, που πήρε βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Ποια ειρήνη; Τον Κόφι Ανάν και τον ΟΗΕ τον γράψανε κανονικά στον όνομα της… ειρήνης οι ΗΠΑ και Βρετανία όταν το 2003 μπούκαραν στο Ιράκ. Και επί Ανάν έγινε η μεγάλη αποτυχία ειρήνευσης στο Κοσυφοπέδιο, κι ακόμα παρά τις αντιρρήσεις του… ΟΗΕ το μακελειό στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη.

Οργανισμός… Ηνωμένων Εθνών. Ισχύει το άλλο, το ΗΠΑ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αυτό ναι, είναι όνομα και πράμα. Μόνον… ηνωμένες δεν είναι οι 198 σήμερα χώρες που αποτελούν το παραμύθι ΟΗΕ.


Διαβάστε ακόμα:

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΓΑΜΑΛΙΗΛ