ΠΑΛΙ ΓΥΡΙΣΤΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Ένας άλλος Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη. Άνετος. Αγνώριστος. Χαμηλών τόνων. Καθόλου καταγγελτικός για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Απλά τους αποκαλεί πλέον χαϊδευτικά ''το παλαιό πολιτικό σύστημα''. Γιατί; Επειδή ο ίδιος ξέχασε οριστικά ότι είναι αριστερός. Μας τελείωσε η παπαριά ''πρώτη φορά αριστερά''.

Δεν τον παίρνει μετά από 4 χρόνια κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός να συνεχίζει να λανσάρει το μπαλαμούτι της… αριστεράς. Έτσι αρχίζει και παίζει τη νέα πλάκα στο τζουκ-μποξ. ''Αυτοί είναι το παλαιό σύστημα, εγώ είμαι το... νέο σύστημα'', και όποιος πίτουρας τσιμπήσει.
Μετά από 4 χρόνια κανένας Τσίπρας και καμιά κυβέρνηση σύριζα δεν πήρε, ούτε καν σκέφτηκε να πάρει, μέτρο αριστερό. Τα πάντα όλα, ό,τι αποφάσισαν ήταν στα πλαίσια της πρακτικής του καπιταλισμού όπως κωλομπαρίστικα τον αντιλαμβάνονται στην Ελλάδα. Μέτρα του κυβερνητικού σύριζα που άνετα τα παίρνει ένα καθαρόαιμο δεξιό κόμμα.

Έτσι, λοιπόν, για να μην πέφτει το γέλιο της αρκούδας αν ο Τσίπρας το τραβούσε κι άλλο αυτοχαρακτηριζόμενος αριστερός και πρώτη φορά αριστερά, την έκανε γυριστή στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Όπως έχει σταματήσει να λέει μνημονιακά κόμματα τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Γιατί και ο σύριζας είναι μνημονιακός.

Λέει, όμως, και είναι σωστό ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έφεραν τα μνημόνια. Κι εγώ σας έβγαλα από τα μνημόνια. Παραμύθι. Με ή χωρίς μνημόνιο η Ελλάδα άγνωστο μέχρι πότε θα λειτουργεί μνημονιακά. Ακόμα, όμως, κι αν δεχτεί κανείς πως επί σύριζα βγήκαμε από τα μνημόνια, αυτή η ''επιτυχία'' δεν πιστοποιεί ότι ένα κόμμα είναι αριστερό.


Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ… ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ