ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΧΑΘΗΚΕ Η ΜΠΑΛΑ

 

Σουρεαλιστικό. Η Ελλάδα δεν μπορεί να λύσει τα δικά της προβλήματα και καλείται να αντιμετωπίσει, για λογαριασμό της Ευρώπης, το μεταναστευτικό. Τους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους για μία καλύτερη ζωή. Και λένε ότι οι καταυλισμοί που έφτιαξε η Ελλάδα, οι συνθήκες της καθημερινότητας των προσφύγων, είναι ντροπή και όνειδος για τη χώρα μας.

Να κλείσουν οι πόρτες εισόδου, να γίνει κέντρο απόρθητο η Ελλάδα. Όχι, λέει η άλλη πλευρά, να παραμείνουμε ανοικτή χώρα, δηλαδή αμπέλι ξέφραγο. Χωρίς σύνορα, στην πραγματικότητα.

Ο Δαλάι Λάμα, αφού διαλογίστηκε με τον Βούδα, είπε τη μεγάλη κουβέντα: «Η Ευρώπη είναι ηθικά υπεύθυνη και οφείλει να βοηθήσει τους πρόσφυγες, οι οποίοι όμως κάποια στιγμή πρέπει να επιστρέψουν στα πάτρια χώματα». Δεν νομίζω να έχει πάρει χαμπάρι ο θρησκευτικός ηγέτης ποιο είναι το πλάνο. Το σχέδιο με το στημένο αυτό παλούκι στο οποίο δικαιολογημένα αρνούνται να κάτσουν κάποιες χώρες. Και κάποιοι πολιτικοί τους χαρακτηρίζονται φασίστες, αγριάνθρωποι, ακροδεξιοί.

Χωρίς συζήτηση. Οι πρόσφυγες δεν θα σταματήσουν να έρχονται στον τόπο μας. Νόμιμα και παράνομα. Και να κονομάνε ακτιβιστές και ΜΚΟ. Η Ελλάδα δεν υπάρχει. Γιατί δεν έχει δική της πολιτική. Ούτε είναι σε θέση να υλοποιήσει ντιρεκτίβες της Ευρώπης. Όταν μιλάμε για Ελλάδα εννοούμε καφενείο. Γι αυτό αντιμετωπίζει το παλούκι με… λόγια.

Τι πρότεινε ένας; Να δώσουμε δουλειά στους πρόσφυγες, μέχρι αυτοί να φύγουν. Ποιους ψηφίζουμε, ρε! Να μειωθεί και η ανεργία των Αφγανών, των Ιρακινών, των Σύρων στην Ελλάδα, δηλαδή

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΟΣ, ΥΠΟΠΤΟΣ Ο ... ΑΣΤΟΣ