ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ

 

Δεν το είπε κανένας. Καθόλου περίεργο. Όλοι όσοι «μίλησαν», σαν παπαγαλάκια με τα ποδαράκια τους γατζωμένα σε κομμάτι σίδερο, επανέλαβαν το γνωστό. Ότι η αντιπολίτευση στα Σκόπια έκανε στροφή 180 μοιρών. Από το «Όχι» στη συμφωνία των Πρεσπών πέταξε στο «Ναι». Επαναλαμβάνω. Κανένας, όμως, από τους φαν ούτε της κυβέρνησης, ούτε της αντιπολίτευσης δεν αντιλήφθηκε το αυτονόητο. Και αν το πήρε πρέφα, το βούλωσε κανονικά. Να μας διαφωτίσει γιατί την έκαναν γυριστή στα Σκόπια.

Μιλάω εγώ. Αποδείχτηκε ότι Τσίπρας και Ζάεφ… «συμφώνησαν» διότι αυτό απαιτούσε χωρίς δεύτερη κουβέντα ο ξένος παράγοντας. Αυτά που λέει ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι για μαλάκες. Για πολύ μαλάκες. Ότι η ''συμφωνία'' θα ανοίξει δρόμους και θα βοηθήσει τα οικονομικά συμφέροντα της Ελλάδος. Ότι θα ανέβουν οι δουλειές στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και θα βγάλουμε φράγκα.

Γιατί, χωρίς τη ''συμφωνία'' οι δρόμοι θα είναι κλειστοί και οι φουσκοθαλασσιές στο λιμάνι θα εμποδίζουν τα παπόρια να φορτώνουν και να ξεφορτώνουν;

Ο ξένος παράγοντας «έπεισε» την αντιπολίτευση των Σκοπίων. Όχι η κυβέρνηση της, ούτε ο… Τσίπρας. Ποιος ασχολείται με τα όποια οικονομικά συμφέροντα της Ελλάδος και των Σκοπίων; Στο έργο παίζουν τα συμφέροντα του ξένου παράγοντα.

Πόσα να κονόμησε στο παντελόνι ο αρχηγός της αντιπολίτευσης που έστω και αργά αντιλήφθηκε τα συμφέροντα του λαού και την έκανε γυριστή;


Διαβάστε ακόμα:

ΠΟΙΟ ΣΩΜΑ, ΚΟΡΜΑΡΑ ΣΚΕΤΗ ΕΙΝΑΙ