ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ, ΠΑΛΙ

 

Αυτή είναι η Ελλάδα, ρε! Η αιώνια και αδιόρθωτη Ελλάδα. Δεν ησυχάζει αν δεν ζει σε ρυθμούς... προεκλογικούς. Μιλάμε πολύ σοβαρά. Μεγάλοι οι Έλληνες! Οι πρώτοι καραγκιόζηδες της πολιτικής στην Ευρώπη. Ξεχνάνε όλα τους τα προβλήματα και ταξιδεύουν σε μαγικό χαλί όταν αναπνέουν αέρα εκλογών.

Κι αν ο κοσμάκης δεν σκέπτεται καν τις κάλπες, τη (κάλπικη)... σωτηρία τη βάζουν στο παιχνίδι τα κόμματα, και απόκοντά τα κανάλια, γενικά τα ΜΜΕ με τις παραγγιελιές.τους σε γκάλοπ. Κατάσταση ελεεινή. Αθλία.
Κανονικά, λέω εγώ, αν ήντουσαν δημοκρατικοί όλοι αυτοί, πολιτικοί, καναλάρχες, εκδοτάρχες, δημπσιογράφοι, γκαλοπίστες, αλλά και ψηφοφόποι, θα έπρεπε να έβλεπαν σα λεπρό, έστω σα σκέτο τυχοδιώκτη, όποιον μιλούσε για πρόωρες εκλογές. Όχι, κύριε! Εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια! Ακόμα κι αν δεν μας γουστάρει σήμερα η κυβέρνηση που εξέλεξε ο λαός.

Αυτό σημαίνει Δημοκρατία. Αυτό σημαίνει σεβασμός στο Σύνταγμα. Δεν τα ξέρει αυτά ο Έλληνας, όμως. Πουλάει ο τζόγος ενός ακόμα εκλογικού ντέρμπυ. Γι' αυτό οοοοολοι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης ζητάνε μια ώρα αρχύτερα εκλογές. Η ξεφτύλα! Αντε, κοπρόσκυλα, να πάμε για εκλογές. Μια ώρα αρχύτερα. Πριν συμπληρωθεί η τετραετία. Για μία φορά ακόμα. Για να πιάσουμε την καλή.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ