Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου ανέλαβε την εξουσία στις 18 Οκτωβρίου 1981, όλοι οι Έλληνες, τόσο αυτοί που τον είχαν ψηφίσει όσο και αυτοί που δεν τον είχαν ψηφίσει, ανατρίχιασαν από τη συγκίνηση που τους προκάλεσε η πρώτη μετεκλογική δέσμευση του. ''Θα είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων'' είπε ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός.  Και όλοι τον χειροκρότησαν.

Τριάντα τέσσερα χρόνια από τότε, πάλι Οκτώβριος, σα σήμερα στις 5, σωτηρίου έτους 2015, ο Αλέξης Τσίπρας, που συχνά μιμείται σε λόγια και ''έργα'' τον Ανδρέα Παπανδρέου, διέπραξε γκάφα(;) πρώτου μεγέθους, κινούμενος προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Αναγιγνώσκοντας από το βήμα της Βουλής τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ο Τσίπρας διακήρυξε πώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπόλογος μόνο έναντι των ψηφοφόρων του, αυτών που τον ψήγισαν και όχι έναντι όλων των Ελλήνων.

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση στα δημοκρατικά καθεστώτα εκφράζουν όλους τους πολίτες, όχι μόνο αυτούς που τους ψήφισαν. Παρόμοιο ατόπημα, αν πράγματι δεν είναι συνειδητλη δήλωση, είχε διαπράξει ο Τσίπρας και το επόμενο καλοκαίρι, όταν είχαν φουντώσει και πάλι οι φήμες για κούρεμα των καταθέσεων.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο πρωθυπουργός όχι όλων των Ελλήνων είχε πεί το αμίμητο, ότι ''Ευτυχώς οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καταθέσεις''..