ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ;

 

Τ’ άρπαξε ο 80χρονος Τσοχατζόπουλος, ο σπουδαγμένος στο Μόναχο και για 15 χρόνια μόνιμος κάτοικος Γερμανίας. Τ’ άρπαξε και ο 70χρονος Παπαντωνίου, ο γεννηθείς στο Παρίσι. Και την πέσανε στον 82χρονο Κώστα Σημίτη, τον σπουδαγμένο νομικά στην Γερμανία και οικονομικά στην Αγγλία. Η ενοχοποίηση του Κινέζου γίνεται από τους σχολιογράφους της πλάκας γιατί αυτός ήταν πρωθυπουργός και του Άκη και του Γιάννου, οι οποίοι γυψώθηκαν με τις μίζες στα εξοπλιστικά.

Αφήνουμε κατά μέρος, ότι ο πνευματικός πατέρας του Άκη στην πολιτική ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, κι αυτός, ο μέγας αρχηγός, προσωπικά έκανε τη μεταγραφή του Γιάννου από το ΚΚ Εσωτερικού στο ΠΑΣΟΚ. Επί της ουσίας.

Ποια είναι η μείζονα… διαφορά του ΠΑΣΟΚ από τον αντίπαλο, τη ΝΔ; Ποιο, δηλαδή, είναι το παραμύθι της απάτης ΠΑΣΟΚ, που ακόμα και μέχρι σήμερα το παίζουν; Ότι εμείς είμαστε δημοκρατικό κόμμα. Είμαστε της δημοκρατικής παράταξης. Υπονοούν, δηλαδή, ότι οι νεοδημοκράτες δεν είναι δημοκρατικό κόμμα, αλλά αρχηγικό, που σημαίνει πως δεν έχουν ιδεολογία, πρόγραμμα. Αντίθετα, εμείς οι πασόκοι, οι σοσιαλιστές είμαστε κόμμα, κίνημα αρχών. Πολιτευόμαστε με δημοκρατικές διαδικασίες, είμαστε μαγαζί με κομματικά όργανα, εκτελεστικό γραφείο, κεντρική επιτροπή, πειθαρχικό συμβούλιο κι άλλες τέτοιες παπαριές.

Όταν, λοιπόν, καθιστούν υπόλογο τον Σημίτη, όχι απλά αποενοχοποιούν την συμμορία ΠΑΣΟΚ που πολιτικά κυριάρχησε τη μεταπολίτευση και κομματικά κυβέρνησε περισσότερα χρόνια απ’ όσο η κουλή ΝΔ. Στην πραγματικότητα, όταν βάζουν στο κάδρο τον Σημίτη, ξεβρακώνουν το ΠΑΣΟΚ της αλλαγής, της δημοκρατίας, των θεσμών, του σεβασμού στην ιδρυτική του πράξη, της συνέπειας των δεσμεύσεων του. Όλες αυτές τις παπαρδέλες που σαλιαρίζουν προκειμένου να… πείσουν ότι διαφέρουν από τη ΝΔ.

Το ίδιο που κάνει και ο σύριζας. Λέει τις πολυμεταχειρισμένες χοντρομαλακίες για να δείξει ότι διαφέρει από το… προηγούμενο πολιτικό σύστημα.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ... ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΟΥ