ΤΟ ''ΠΛΑΝΟ'' ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ

 

Ο Χίτλερ δεν κρατιότανε, ήθελε να βάλει μπροστά το “εβραϊκό ζήτημα”. Να τελειώσει τους Εβραίους. Ήξερε πολύ καλά τι έκανε και γιατί και πότε θα ξεκίναγε τον πόλεμο, ένας μ' όλους. Στις 28 Οκτωβρίου 1938 κάνουν ένα ντου οι ναζιστές και πακετάρουν 17.000 πολωνικής καταγωγής Γερμανούς Εβραίους. Τους κάνουν τη ζωή δύσκολη και θέλουν να τους ξεφορτωθούν, όμως η πολωνική κυβέρνηση αρνείται να τους δεχθεί.

Με επιστολή από τους γονείς του μαθαίνει τα καθέκαστα ένας Γερμανός Εβραίος ονόματι Χέρσελ Γκρίνσπαν, ο οποίος μόλις προ μηνών την είχε κοπανήσει στην Γαλλία. Κάνει εκκλήσεις για βοήθεια στον γραμματέα της γερμανικής πρεσβείας, ονόματι Ερνστ φον Ρατ, μια κρυφοαδέρφω, που τον παρακολουθούσε η Γκεστάπο, διότι δεν τον γουστάρανε στο ναζιστικό κόμμα.

Ο Γκρίνσπαν είδε και απόειδε με την αδιαφορία του ομοφυλόφιλου Ρατ και τον κάνει τρύπες με τις σφαίρες. Το καλύτερο άλλοθι για τους χιτλερικούς. Επιτόπου στήνουν πογκρόμ στην Γερμανία, τη νύχτα στις 9 Νοεμβρίου σα σήμερα, το 1938. Είναι η “Kristallnacht”, η ''Νύχτα των Κρυστάλλων''. Η νύχτα που έσπασαν τα κρύσταλλα.

Τρομακτικά πράγματα. Καταστροφές σ' όλα τα εβραϊκά νεκροταφεία, φωτιές σε 1.574 συναγωγές, επιθέσεις σε 7.000 μαγαζιά. Μάζεψαν 30.000 Εβραίους που τους έχωσαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ήταν η προπόνηση για το Ολοκαύτωμα που θα ακολουθούσε.


Διαβάστε ακόμα:

Η ΠΙΟ ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ