ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ... GEORGE!

 

Το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζεται δημοκρατικό κόμμα. Της λεγόμενης δημοκρατικής παράταξης. Παραμύθια. Τι πάει να πει αυτό; Ότι οι οπαδοί, οι θαυμαστές του ΠΑΣΟΚ είναι δημοκράτες κι όσοι δεν... ανήκουν στην ''παράταξη'' δεν είναι δημοκράτες. Με τέτοιες παπαριές, ότι εμείς είμαστε οι δημοκρατικοί, οι προοδευτικοί, οι ανανεωτικοί, ακόμα και μέχρι σήμερα δουλεύον τους μαλάκες. Γιατί υπάρχουν πάντα μαλάκες. Και ποτέ δεν θα σταματήσει η γέννα, η παρουσία των μαλάκων.

Το κόμμα ΠΑΣΟΚ που το λέγανε κίνημα ήταν από την πρώτη ημέρα προσωπικό. Μαγαζί Ι.Χ. Του Ανδρέα Παπανδρέου. Όχι του οίκου των Παπανδρέου. Ούτε παραδοσιακό, ούτε οικογενειακό ήταν το κόμμα του Αντρέα. Καθαρά προσωπικό. Και στηρίχτηκε στα λαμόγια. Ξεκάθαρα πράματα. Η αύρα του Αντρέα, το παραμύθι του, κι όχι οι αρχές, οι αξίες, οι ιδέες του... κινήματος κρατούσαν υψηλά το ΠΑΣΟΚ. Και με τον αρχηγό, δηλαδή τον προσωπικό του ρεμαλισμό, λαμογιάρανε όλα τα μεγαλοστελέχη, σοβαροί, τυχοδιώκτες, έντιμοι, σεσημασμένοι απατεώνες.

Τι να έκαναν οι πολιτικοί με ήθος που ανατράφηκαν μέσα στην κομματική αλητεία και τη φαυλότητα του ΠΑΣΟΚ; Παρέμεναν στο μαντρί, διαφορετικά, αν έφευγαν, θα ήταν σα να ήπιαν εξαφανιζόλ.
Ο Γιώργος Παπανδρέου αναλαμβάνει αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ τον Φεβρουάριο του 2004 και αποδεικνύεται μακράν ο πιο αποτυχημένος στην Ιστορία των κομμάτων που κάνουν πρωταθλητισμό. Χάνει τις εκλογές του 2004 με 40,55 έναντι του 45,36 του Καραμανλή. Χάνει κατά κράτος στις δημοτικές εκλογές του 2006 και παθαίνει πανωλεθρία στις βουλευτικές του 2007 με 38,10 έναντι 40,55 του Καραμανλή.

Την ίδια νύχτα, 16 Σεπτεμβρίου 2007, κάνει τη γκέλα του αιώνα ο Βαγγέλης Βενιζέλος, που θέλει να πάρει νταηλίκι την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ, που λέγαμε, για να μην εξαφανιστούν τα ίδια από την πιάτσα, αυτά είναι που κράτησαν όρθιο τον παραπληγικό πολιτικά και καρπαζωμένο στις εκλογικές αναμετρήσεις Γιώργο Παπανδρέου.

Τελικά, στις 11 Νοεμβρίου σα σήμερα, το 2007, γίνονται εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος κερδίζει τον Ευάγγελο. Ο “αγώνας” για την αλλαγή θα συνεχιστεί... Μετά από δύο χρόνια, βουλευτικές εκλογές, πάλι πρόωρες, και ο Γιώργος με 43,92 κερδίζει τον Καραμανλή (33,47).

Φοβερό!!! Ο γίγας λαός, αφού από το 2004 κατουρούσε το ΠΑΣΟΚ με αρχηγό τον George, σ' αυτόν παρέδωσε τη χώρα. Έτσι το μνημόνιο θα το φέρει στην Ελλάδα ο γιος του Αντρέα, όχι κάποιος της ΝΔ. Και θα το φέρει ως γνήσιος εκφραστής της... δημοκρατικής παράταξης, αφού υπέγραψε το μνημόνιο χωρίς καν να ερωτηθούν υπουργοί, άσε τον δημοκράτη λαό, τον είχαν χεσμένο.
Πεθαμένος ο μεγάλος αρχηγός, ο Αντρέας, με τον Γιώργο διχάζεται το ΠΑΣΟΚ μετά την ήττα του 2007. Στην τελική, παρά την εκλογική νίκη του 2009, το πήρε η κάτω βόλτα. Σήμερα πολλοί βολεύτηκαν στον σύριζα, και στο λαμογιουά πνεύμα συνεχίζουν με Τσίπρα να υπηρετούν τη... δημοκρατική παράταξη και την... αλλαγή.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΟΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΗΡΕ ΠΡΩΤΑ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ