ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ, ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

 

Ό,τι κι αν κάνουν σήμερα, όσα μέτρα κι αν πάρουν, τα γνωστά εδώ και 45 χρόνια τσαμπουκαλίκια θα επαναληφθούν κανονικά. Θεσμικά.

Ημέρα του Πολυτεχνείου σήμερα 17 Νοεμβρίου. Η επέτειος του ξεσηκωμού της νεολαίας, της φοιτητικής εξέγερσης το 1973, οκτώ μήνες πριν αποσυρθεί η δικτατορία. Φοβερό, ε; Να γνωρίζει το κράτος ΠΟΙΟΙ είναι οι ελάχιστοι στον αριθμό οι οποίοι θα δώσουν την… προγραμματισμένη παράσταση τους με κουκούλες και μολότωφ, όπως κάθε χρόνο, και να μην καταφέρνουν ποτέ να την ματαιώσουν. Να την αντιμετωπίσουν.

Χιλιάδες αστυνομικοί, ελικόπτερα, drones σε ετοιμότητα μέχρι αργά τα μεσάνυχτα για να τηρηθεί η τάξη. Δεν θα… τηρηθεί, όμως. Είπαμε. Θέμα προγράμματος. Και να γίνουν τα επεισόδια, και η αστυνομία να παριστάνει τον θεατή. Γιατί;

ΓΙΑΤΙ κάθε χρόνο το ίδιο έργο; Νταμπλ η απάντηση. Διαλέγεις και παίρνεις. ΕΠΕΙΔΗ δεν… μπορούν οι επαγγελματίες των κρατικών δυνάμεων ασφαλείας, μάλιστα με ό,τι πιο σύγχρονο οπλισμό. ΕΠΕΙΔΗ βολεύει το σύστημα το ρεσιτάλ των ερασιτεχνών αναρχικών, αντιεξουσιαστικών, γενικά των τρέχα γύρευε διάφορων ''αντί''.