ΟΙ ΠΑΡΛΑΠΙΠΕΣ ΠΕΡΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ

 

Το περίεργο είναι ότι περισσότερο από τη δεξιά ανησυχεί η… αριστερά για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, τα τελευταία χρόνια. Η απειλή της ακραίας δεξιάς αφορά τη δεξιά, αυτή είναι η χαμένη, όχι η αριστερά η οποία στη συνέχεια θα εισπράξει τη φθορά της νεοακροδεξιάς.

Ξεκίνησα με μια παπαρδέλα. Μια θεωρητική μπούρδα. Δεν υπάρχει καμιά δεξιά, ακροδεξιά, κεντροδεξιά, αριστερά, κεντροαριστερά, εξτρήμ αριστερά. Υπάρχουν μονάχα ταμπέλες με τις οποίες οι πολιτικοί δεν παίζουν, σε επίπεδο θέσεων, ιδεολογικά αλλά… ποδοσφαιρικά, δηλαδή ποντάροντας στην αντιπαλότητα. Όλοι περιμένουν να κερδίσουν από την απογοήτευση του κόσμου από το αντίπαλο κόμμα.

Λέει ο Σκουρλέτης του Σύριζα, μια ζωή κομματόσκυλο, μανούλα στη ψευτοαριστερή σπέκουλα: ''Να δημιουργηθεί μέτωπο στην Ευρώπη για να αντιμετωπιστεί η ακροδεξιά και ο νεοφασισμός''. Όταν έχεις πάρει, μάλλον σου έχουν παραχωρήσει την κυβερνητική εξουσία και τέσσερα χρόνια παίζεις το τσουτσούνι σου, μηδέν παραγωγή πολιτικού έργου, τι κάνεις; Ασχολήσαι με τον… αντίπαλο Κυριάκο, και την μοίρα της… Ευρώπης.

Ιδεολογία είναι η αριστερά. Ιδεολογία είναι και ο φασισμός. Ο ναζισμός. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι φασίστες όσοι ψηφίζουν τα λεγόμενα ακροδεξιά κόμματα. Καταφεύγει σ’ αυτούς ο κοσμάκης γιατί αποδεικνύονται απατεώνες ή ανίκανοι οι δήθεν αριστεροί, κεντροαριστεροί, νεοαριστεροί, σοσιαλιστές, εκσυγχρονιστές.

Ποιος φελός φοβάται ότι η Ευρώπη θα χιτλεροποιηθεί επειδή ένα, δυο, περισσότερα παραμύθι φούρναρης ναζιστικά κόμματα θα γίνουν κυβέρνηση; Αυτές τις παπαριές λένε οι αποτυχημένοι δηλωμένοι αντιφασίστες για να συγκρατήσουν κομματική δύναμη. Στα χαρακτηριζόμενα ακροδεξιά κόμματα φασίστες υπάρχουν, μάλιστα είναι στη γκραν μαστούρα φανατισμένοι, όμως αν πάρουν το γκουβέρνο θα υποχρεωθούν κι αυτοί να κωλομπαρέψουν τις πράγματι ακραίες και επικίνδυνες πολιτικές και κοσμοθεωρητικές μαλακίες τους.

Το άλλο. Η ευρωπαϊκή ακροδεξιά παίζει... δημοκρατικά, όχι φασιστικά. Σηκώνει ανάστημα μέσα από την κάλπη. Μιλάει η ψήφος του λαού, όπως λένε (φώτο, η Λεπέν της Γαλλίας). Τι σκατά δημοκράτες είναι οι πολέμιοι του φασισμού, στην πραγματικότητα οι γεννήτορες της κομματικής επέκτασης της ακροδεξιάς, όταν υβρίζουν τον λαό. Όσους ψηφίζουν δημοκρατικά τις χρυσές αυγές της Ευρώπης.