ΟΣΑ ΣΑΛΙΑ ΝΑ ΞΟΔΕΨΟΥΝ…

 

Τι άλλαξε στο ποδόσφαιρο με την αλλαγή της διοίκησης στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία; Ο,τι άλλαξε στην Ελλάδα με κυβέρνηση Σύριζα. Εδώ μάλλον τελειώνει η κουβέντα.

Η ΕΠΟ είναι η ανώτατη ποδοσφαιρική αρχή. Ερασιτεχνικό... ίδρυμα, αλλά έχει το κουμάντο και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αυτή αποφασίζει για όλα.

Ποιος, λοιπόν, ο λόγος να ξεκινήσει η επιχείρηση κάθαρσης του κώλου και να περάσει στο περιθώριο η εγκληματική οργάνωση; Αφού και με τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ η διαιτησία παίζει πούστικα, σύμφωνα με τις δημόσιες καταγγελίες των μεγάλων ΠΑΕ.

Κι όμως, η επανάσταση, η αντίσταση, ο αγώνας για την ανατροπή του αντιλαϊκού καθεστώτος, όλες αυτές οι παπαριές γεννάνε τους αυριανούς κυβερνήτες. Οι οποίοι όταν γίνουν εξουσία είναι μία από τα ίδια με τους προηγούμενους.

Όχι πάντα μία από τα ίδια. Συνήθως οι χθεσινοί επαναστάτες αποδεικνύονται βασιλικώτεροι του βασιλέως. Περισσότερο καθεστωτικοί από εκείνους τους οποίους αντιμάχονταν.

Ποιος τα λέει αυτά; Η Ιστορία. Η πραγματικότητα.

Από το 1974 ξεκίνησε η… εξυγίανση στο ποδόσφαιρο. Η οποία, βέβαια, δεν επετεύχθη ποτέ, διότι με το στόμα, όσα σάλια να ξοδευτούν, δεν έρχεται αποτέλεσμα.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Η ΠΑΟΚ ΤΟ ΕΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ