ΤΟΥΣ ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ, ΤΟΥΣ TEDDY- BOYS

 

«Στόχος είναι ένα νέο φορολογικό σύστημα, πιο δίκαιο». Ποιος το λέει αυτό; Πουτάνα Ελλάδα δεν παίζεσαι με τίποτα και από κανέναν. Η πρώτη πουτάνα του πλανήτη και του σύμπαντος είναι η Ελλάδα. Βεβαιωμένο. Αποδεδειγμένο και σε κάθε ευκαιρία πανηγυρικά φανερωμένο.

Ο υπουργός οικονομικών της… πρώτης φοράς αριστερά, αυτός ο χλεμπονιάρης Ευκλείδης Τσακαλώτος, το είπε σε δημοσιογράφους. Μετά την ομιλία του σε επενδυτικό φόρουμ, στη Νέα Υόρκη.

Μάλιστα, κύριοι. Όχι ο αυριανός υπουργός της προσεχούς κυβέρνησης, ο υπουργός του Σύριζα που είναι τέσσερα χρόνια στα πράγματα, έβαλε... τώρα πλάνο. Πώς ''Αν παρέμενα υπουργός για τα επόμενα 3-4 χρόνια θα έθετα προσωπικό στόχο ένα νέο φορολογικό σύστημα δίκαιο''.

Ευτυχώς να λέει ο Τσακαλώτος! Που ο Έλληνας είναι της πλάκας πολίτης. Με κουλτούρα ανοχής. Τους δε teddy- boys εδώ και 60 χρόνια τους πάτησε το τραίνο. Λέω για εκείνα τα τσογλάνια που πρωτοεμφανίστηκαν Σεπτέμβριο του 1958 με τα γιαούρτια στα χέρι. Που γιαούρτωναν επιλεγμένους... στόχους.

Παράνομη ήταν η τιμωρία τους. Τους κούρευαν γουλί και τους διαπόμπευαν στο δρόμο. Καραξεφτυλισμός για παραδειγματισμό. Τι να έλεγαν τότε στους μπάτσους όποιοι teddy- boyw γιαούρτωναν κόσμο. Σήμερα δεν κινδυνεύει ο Τσακαλώτος. Ό.τι φόρο βάλει, ό,τι λέει. Έχει ασυλία στο γιαούρτωμα. Γι’ αυτό μας λέει ότι… θα ήθελε να πιάσει προσωπικό στόχο με ένα... δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Απλά, να σημειώσω ότι ποτέ των ποτών δεν φτιάχτηκε δίκαιο φορολογικό σύστημα. Είναι αδύνατον αυτό. Είπαμε, όμως. Και να προκαλείς δεν θα γιαουρτωθείς.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΕΤΥΧΕ Η ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΗΣ… ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ