ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ, ΟΧΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

 

Ο Σύριζα είναι το νέο ΠΑΣΟΚ, είπε κάποιος του ΚΚΕ. Για νέο το λέει; Είναι και μαρξιστής ο σύντροφος του ΚΚΕ και μιλάει απατεωνίστικα, όχι διαλεκτικά, όχι στοχαστικά. Να μας πει, δηλαδή, γιατί ο σύριζα είναι το νέο ΠΑΣΟΚ, που πράγματι είναι. Δεν θέλει ερώτημα. Επειδή ο κόσμος βολεύεται μ΄ ένα νέο ΠΑΣΟΚ στη θέση του παλιού. Μαϊμού αριστερά ήταν το ΠΑΣΟΚ και παρέμεινε μαϊμού μέχρι το θάνατο του. Μαϊμού αριστερά είναι και ο σύριζας. Γιατί;

Είπαμε. Επειδή ο κόσμος δεν γουστάρει να πάει προς τα αριστερά, και τη βγάζει με την ψευτοαριστερά του σύριζα και της ΝΔ. Δεν υπάρχει καμιά διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα, το ένα είναι συνέχεια του άλλου. Με μνημόνια και χωρίς τρόικες. Δεν είναι αριστερά ο Τσίπρας επειδή το... λέει. Ούτε δεν είναι αριστερά ο Μητσοτάκης επειδή αυτός δεν αυτοχαρακτηρίζεται αριστερός.

Να προχωρήσω την κουβέντα. Δεν κέρδισε τον κόσμο ο σύριζα κι έγινε αντιπολίτευση σε μια νύχτα. Όχι, βέβαια. Ο κόσμος αποφάσισε, ο απατεώνας κόσμος αποφάσισε να βάλει στο περιθώριο τα κόμματα που του έκαναν τα κέφια 30 χρόνια, περισσότερο τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ. Και γιατί ''διασώθηκε'' η ΝΔ; Επειδή κάποιο από τα δυο κόμματα έπρεπε να αναλάβει την κόντρα στον σύριζα.

Πονηρός ο βλάχος, που λένε. Και ο βλάχος ο πονηρός είναι ο κόσμος. Που ούτε δεξιός είναι, ούτε αριστερός. Αν ο κόσμος είχε ψηφίσει αριστερά, όπως ισχυρίζονται οι κομματικοί απατεώνες του σύριζα, τότε γιατί την κάνει γυριστή; Όλα δείχνουν ότι στις προσεχείς εκλογές ο δεξιός Μητσοτάκης θα κερδίσει τον αριστερό Τσίπρα. Και μόνο αυτό ακυρώνει τις παπαρδέλες που λένε οι συριζαίοι. Δηλάδή;

Η αριστερά είναι ιδεολογία. Ο αριστερός ο ιδεολόγος, όχι ο ξεφτύλας που εμπορεύεται την αριστεροσύνη του, δεν έχει λόγο σήμερα να είναι έτσι κι αύριο στουπέτσι. Τι, δηλαδή, αριστερός άνθρωπος και χθες ψήψισε αριστερά κι αύριο θα το ρίξει δεξιά; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Τι γίνεται; Αυτό που πάντα γινόταν. Ο κόσμος μια ζωή ψηφίζει αντικυβερνητικά. Ούτε δεξιά, ούτε αριστερά.

Κι όταν λέμε αντικυβερνητικά ασφαλώς δεν εννοούμε ότι ο κόσμος ψηφίζει πολιτικά. Ιδεολογικά. Αφού κανένα κόμμα ως κυβέρνηση δεν έχει συνέπεια και αξιοπιστία στις αρχές του και στο πρόγραμμα του. Μέχρι εδώ. Αρκετά.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΥΤΕ ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΙΔΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΞΑΝΕ