ΡΟΚ ΟΠΕΡΑ «V FOR VAROUFAKIS»!

 

Με τύπους σαν τον Βαρουφάκη δεν γλυτώνεις εύκολα. Να ξέρουμε τι λέμε. Είσαι καταδικασμένος να τον υποστείς. Δεν γίνεται διαφορετικά. Ο μαγνητισμός του, ο υπνωτισμός του, και κάποιο άλλο προσόν του που δεν λέγεται, σε ''υποχρεώνει'' θέλεις, δεν θέλεις να του αναθέσεις εξουσία. Αν όχι, να τον κρατάς στο παιχνίδι. Εσύ που το παίζεις κόμμα, λαός, θεσμός, όλες αυτές τις μαλακίες. Και να εξαρτάσαι από έναν εξ ορισμού αντιεξουσιαστή.

Δεν είναι τυχαίο άτομο ο Γιάνης, ο με ένα νί Βαρουφάκης. Κατ' αρχήν είναι διαβασμένος. Καταρτισμένος. Μελετημένος. Κι έχει άποψη. Το άλλο είναι ότι γράφει. Τους πάντες γράφει. Δεν έχει ανάγκη κανέναν. Δεν βλέπει μπροστά του τον κανένα που να μην τον έχει γραμμένο στις κάλτσες του.

Ένας καουμπόυ του μεσονυχτίου είναι ο ξυρισμένος Βαρουφάκης. Γεννημένος χομπύστας. Ένας αναρχικός στην πραγματικότητα στο γήπεδο της επικοινωνίας. Αναρχικός δεν είναι μόνο οι κύριοι με τις μολότωφ και οι άλλοι του Ρουβίκωνα.Το άτομο, λέμε για τον ξυρισμένο, δεν κάνει συμβατικού τύπου πολιτική, ούτε ακριβώς παίζει στο ταμπλώ οικονομία, που είναι το αντικείμενό του. Λειτουργεί την επικοινωνία, χωρίς καν να προσπαθεί, όπως ένας κοινοβουλευτικός πολιτικός, να πείσει. Είναι σίγουρος ότι του αρκεί το προσωπικό ακροατήριο που εξασφαλίζει με τον ελιτίστικο λαϊκισμό του.

V for Varoufakis, η σελίδα των θαυμαστών του στο διαδίχτυο. Σε μια ημέρα είχαν δηλώσει followers δέκα χιλιάδες πρόσκοποι. Μιλάμε για ροκ όπερα το έργο, καμία σχέση μ' αυτά που ξέρουν οι Δραγασάκηδες και οι άλλοι συριζαίοι που είχαν αρχίσει να κολλάνε ένσημα από τα νυχτερινά σχολεία του ΚΚΕ.

Η δουλειά θα κάτσει V for Varoufakis Α Siriza. Το “Α” είναι το αρχικό Against, όπως το “V” είναι το Victory. Εδώ είμαστε. Και λίαν συντόμως.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΣΥΝΤΡΙΒΗ