ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ

 

Η μάχη των εκλογών, λέει. Ο διασυρμός των κομμάτων, λέω εγώ. Η ποδοσφαιροποίηση των εκλογών, προσθέτω ακόμα.

Τι θα πει “η μάχη των εκλογών”, που δεν ντρέπονται και το λένε υπερήφανα και... αγωνιστικά. Λες και η ομάδα τους θα κατέβει στο γήπεδο να διεκδικήσει τη νίκη. Το κύπελλο. Το πρωτάθλημα.

Πρόκειται για διασυρμό και ξεβράκωμα της πολιτικής, όπως την ευνοούν τα κόμματα, όταν μιλάνε για “μάχη των εκλογών”. Εκτός κι αν τα κόμματα δεν εκπροσωπούν αρχές και αξίες αλλά παίζουν μπάλα όπως οι ανώνυμες εταιρείες του ποδοσφαίρου.

Ασφαλώς κι έχει σημασία για την ΠΑΕ με ποια ενδεκάδα θα βγει στο χορτάρι από τα αποδυτήρια. Αν θα χρησιμοποιήσει τους καλύτερους, τους πλέον ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές. Το κόμμα υποτίθεται ότι έχει μια ιδεολογία, ένα πρόγραμμα, άρα όποιος θα ‘ναι υποψήφιος δήμαρχος, βουλευτής, απλά το εκπροσωπεί πολιτικά.

Όταν λένε “η μάχη των εκλογών”, για να μην παίζουμε με τις λέξεις, εννοούν πως θα παραμυθιάσουμε τον κοσμάκη. Πως θα τους παραπλανήσουμε για να ψηφίσουν τον δικό μας, όχι τον άλλο του άλλου κόμματος. Γι’ αυτό η “μάχη” δεν δίνεται με στόχο να πούμε πόσο καλό παιδί είναι το δικό μας, αλλά πόσο παλιόπαιδο είναι ο αντίπαλος.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΙΣ ΕΣΦΑΞΑΝ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ... ΘΕΛΗΜΑ ΘΕΟΥ